פסטיבל שף תאכל חוזר בפעם העשירית ולראשונה גם בחו"ל

פסטיבל 'שף תאכל – כל מה שטוב' יתקיים בתאריכים 26 ליולי עד 5 לאוגוסט , זו הפעם העשירית בתוך חמש שנים, עם עשרות מסעדות ברחבי הארץ שיציעו ארוחות גורמה – מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה במחיר של 79 ₪ לסועד.

פסטיבל 'שף תאכל – כל מה שטוב' יתקיים בתאריכים 26 ליולי עד 5 לאוגוסט , זו הפעם העשירית בתוך חמש שנים, עם עשרות מסעדות ברחבי הארץ שיציעו ארוחות גורמה – מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה במחיר של 79 ₪ לסועד.

יזמי הפסטיבל, ערן זלינגר וטל נחמיה, ייבאו את הקונספט משבוע המסעדות המסורתי המתקיים בניו-יורק. השנה מצרף הפסטיבל לראשונה כסנוניות ראשונות מספר מצומצם של מסעדות ישראליות בחו"ל, ומן הסתם במהדורות הבאות של הפסטיבל מספרן של אלה יעלה.

בין המנות הייחודיות של פסטיבל 'שף תאכל' הפעם: ניוקי אספרגוס בגבינת מנצ'גו של מסעדת 'פרידה קאלו' בתל אביב, סרדינים טריים כבושים של מסעדת 'איטלקיה בתחנה' בנווה-צדק, פטה כבד קלאסי עם טוויסט צ'אטני מקליפות אבטיח של ביסטרו 'בלזק' באשדוד, ופילה אמנון על קוסקוס עגבניות עם נגיעות איולי לימונים כבושים של קובי דלל ממסעדת השף 'טוקופיה' בנס ציונה. 

ערן זלינגר אומר כי הקהל הישראלי מחפש חידושים וגירויים מרתקים והמסעדות בישראל מיישרות קו עם הטרנדים הקולינריים בעולם. לדבריו, הקהל הישראלי אינו שומר נאמנות למסעדה, ובסקר שנערך לקראת הפסטיבל התברר שרק 11 אחוזים מהקהל היוצא למסעדה לפחות פעם בחודש, מקפיד ללכת לאותה מסעדה. כ- 54% מהנשאלים בסקר ציינו שהם מעדיפים ללכת למסעדה עליה קיבלו המלצה מחברים או מהתקשורת, כמו בזמן שאותה מסעדה מציעה הנחה או משתתפת בפסטיבל 'שף תאכל' המציע ארוחה מלאה של שלוש מנות ב- 79 ₪.

לקראת פסטיבל שף תאכל מהדורת קיץ 2010, התקיימה במסעדה החדשה  'איטלקיה בתחנה' במתחם התחנה בדרום תל אביב, ארוחה בה הציגו אחדים מהשפים שמסעדותיהם משתתפות בפסטיבל, את פרי יצירתם הגסטרונומית.
מנות ראשונות: השף יואב בלימן – 'פרידה קאלו' (תל אביב) הכין קרפצ'יו פרובנסלקרפצ'יו עגבניות, פרידה קאלו – קונפי עגבנייה מוגש בסגנון קרפצ'יו, לבנה עיזים, קרוטונים פריכים ועלי זעתר טריים – מנה מצטיינת. שף נועה פסח מ'בית היין' (מעברות): סגול חציל – כדורי חציל בגבינות עיזים במעטפת שקדים על מצע טחינה סגולה.
מנות עיקריות: השף אמיר מרקוביץ'- 'איטלקיה בתחנה' (תל אביב)  – פרגיות איטלקיות שזופות על הגריל, והשף ויטל סיני – מסעדת צ'ארלי (יהוד) –
ספייריבס עגל ברוטב צ'ילי, דבש וסויה. מבחר קינוחים הוכנו ע"י השף אלברטו ליוייב – מסעדת 'טאבולה' (הרצליה).

רשימת המסעדות בישראל המשתתפות בפסטיבל 'שף תאכל' – קיץ 2010:
תל-אביב – יפו: אוונגרד, איטלקיה בתחנה, UNO (כשר), ביסטרו 99, גשן (כשר), דובנוב 8, דרבי בר דגים (כשר), דרבי בר דגים ברמת אביב, הברזל 34, וויטהול, ל'אנטרקוט מבית אלהמברה (כשר), פויקה, FRAME, פסטה מיאה, פרידה קאלו, קימל, ריבר, תיאודור. גבעתיים: סורה. רמת גן: ריבר.
אשדוד: בלזק, מומה (כשר). אשקלון: גספאצ'ו (כשר), פרסקו. באר שבע: סמילנסקי טאפס בר, קאזה דו ברזיל (כשר). גדרה: זן נדיר. נס ציונה: אנגוס(כשר), טוקופיה (כשר). ראשון לציון: איזדורה, הצדף, לגעת באוכל, לופט, לישנסקי(כשר), קאזה דו ברזיל, ריבר, רפאלו. רחובות: ORO (כשר), סזאר, פרסקו, ריבר. מושב סגולה: נתנאל (כשר).
גני תקווה: איתקה (כשר). יהוד: צ'ארלי. פתח תקווה: אלפרדו (כשר), טריאקי (כשר), כיופים בסנטר, מולדן (כשר גלאט), ריבר, רסקה.
הרצליה: אווזי הרצליה, אל גאוצ'ו. ביסטרו 56 (כשר), בני הדייג, דרבי בר דגים, וויטהול, טאבולה, מדזו, מרקט ארנה (כשר), צימעס (כשר), קולומבוס (כשר), קיוטו.
בית ינאי: ולרי. הוד השרון: OM, YAMATOYA, אנג'לינה. נתניה: ג'קו מאכלי ים, MOJO. רעננה: אדיסון. קיבוץ מעברות: בית היין.
ירושלים: ריבר. קיבוץ צובה: קפה בלמונט (כשר).
חיפה: השדרה. רמת ישי: אדלה. תיאודור. גלבוע: קימל בגלבוע.

פירוט המסעדות והתפריטים המוצעים בהן: אתר הפסטיבל www.2eat.co.il ואתר שף תאכל www.chef-tochal.co.il
טל.03-6912540

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר