fbpx

פסטיה פרגיות

מצרכים10 עלי סיגר1 עופיון משקל 700 גרם2 כפות סילאן3 תאנים מיובשות קצוצותרבע כוס שקדים קצוצים,רבע כוס צימוקים לבנים1 כפית קינמון1 כפית מאשיהחצי אגוז מוסקט טחוןפלפל שחור טחון טרימלחשמן זיתפלפל ירוק חריף קצוץ דקאבקת סוכר וקינמוןאופן הכנהמורחים את העופיון במאשיה סילאן ושמן זית מלח ופלפל ואופים מכוסה בתנור שחומם מראש ל180 כחצי שעהמפרקים את העופיון מעצמות וקוציצים את הבשר ומניחים בקערת ערבוב ומוסיפים לקערה שקדים, צימוקים, תאנים, משמשים,קינמון מוסקט מערבבים טועמים ומוסיפים תיבול.מורחים תבנית אפיה בחמאה מרפדים את התבנית בעלי סיגר כך שיבלטו מדופן התבנית ומרפדים את עלי הסיגר במילוי העוף.מניחים עלה נוסף על המילוי וסוגרים בעזרת קצות העלים מורחים את העלים בחמאה ואופים בתנור כ-20 דקות או שלושים עד שהעלים משחימים מפזרים קינמון ואבקת סוכר. מתוך פסטיבל "שף תאכל" הראשון בשרון 5-11/2/06
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים
10 עלי סיגר
1 עופיון משקל 700 גרם
2 כפות סילאן
3 תאנים מיובשות קצוצות
רבע כוס שקדים קצוצים,רבע כוס צימוקים לבנים
1 כפית קינמון
1 כפית מאשיה
חצי אגוז מוסקט טחון
פלפל שחור טחון טרי
מלח
שמן זית
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
אבקת סוכר וקינמון

אופן הכנה
מורחים את העופיון במאשיה סילאן ושמן זית מלח ופלפל ואופים מכוסה בתנור שחומם מראש ל180 כחצי שעה

מפרקים את העופיון מעצמות וקוציצים את הבשר ומניחים בקערת ערבוב ומוסיפים לקערה שקדים, צימוקים, תאנים, משמשים,קינמון מוסקט מערבבים טועמים ומוסיפים תיבול.מורחים תבנית אפיה בחמאה מרפדים את התבנית בעלי סיגר כך שיבלטו מדופן התבנית ומרפדים את עלי הסיגר במילוי העוף.

מניחים עלה נוסף על המילוי וסוגרים בעזרת קצות העלים מורחים את העלים בחמאה ואופים בתנור כ-20 דקות או שלושים עד שהעלים משחימים מפזרים קינמון ואבקת סוכר.

מתוך פסטיבל "שף תאכל" הראשון בשרון 5-11/2/06

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר