פסטיה שוקולד ופירות יבשים במרק שוקולד

ט"ו בשבט ממש בפתח ואנו רוצים להכין משהו מיוחד לחג המכיל פירות יבשים, והכי חשוב, שוקולד

ט"ו בשבט ממש בפתח ואנו רוצים להכין משהו מיוחד לחג המכיל פירות יבשים, והכי חשוב, שוקולד…

המצרכים:
1 חבילת עלי פסטיה (מוכרים יותר כסיגרים מרוקאיים)

למלית השוקולד:
120 גר' חמאה
180 גר' שוקולד
30 גר' שמנת מתוקה
2 ביצים
3 חלמונים
30 גר' סוכר

למלית פירות יבשים:
100 גר' משמשים מיובשים
15 גר' חמאה
45 גר' פיסטוקים, שקדים ואגוזי מלך קצוצים דק
50 מיל ברנדי
ברנדי להשריית המשמשים
קורט מלח

למרק שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
40 גר' אבקת קקאו
20גר' חמאה
30 מיל ברנדי
שברי פיסטוק קלויים לקישוט

הוראות ההכנה למלית השוקולד:
· ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה על אש נמוכה בסיר אשר מתחתיו סיר נוסף עם מים רותחים (בן מרי), ולבסוף מוסיפים את החמאה
· מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר
· מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים
· יוצקים לתוך תבנית ומקפיאים

הוראות הכנה למלית פירות יבשים:
· משרים את המשמשים בברנדי למשך הלילה
· מוציאים את המשמשים מהברנדי, מייבשים ומקצצים
· ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים משמשים ותערובת שקדים, פיסטוקים ואגוזי מלך
· מתבלים במעט מלח ומקפיצים כדקה
· מסירים מהאש ומוסיפים דבש וברנדי ומערבבים

הכנת הפסטיה:
· מחממים תנור ל- 190 מעלות
· חותכים את המלית לשמונה מלבנים
· מברישים עלה בחמאה מומסת, מניחים במרכזו מלית שוקולד וכף וחצי תערובת פרות יבשים
· מקפלים את העלה כמעין סיגר, וסוגרים היטב
· מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר כשהקיפול כלפי מטה
· מברישים בחמאה מומסת
· מכניסים לתנור לשבע-שמונה דקות עד שהמאפים מזהיבים

מרק השוקולד:
ממיסים את כל החומרים על אש נמוכה בסיר אשר מתחתיו סיר נוסף עם מים רותחים (בן מרי)

הגשת המנה:
מוזגים את מרק השוקולד בצלחת עמוקה, ומניחים שני סיגרים אחד על השני. ניתן לקשט באבקת סוכר. את הצלחת מקשטים בשברי פיסטוקים קלויים.


מטעמיה של דגנית כהן מ"דגנית ושבעת הגמדים" מוגשים במועדון הקלאב הד בתל אביב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר