פסטייה מרוקאית

 

מצרכים ל- 10 גלילים:
1 ק"ג פרגיות (שוקי עוף ללא עצמות)
50 גר' אגוזי מלך קלויים
50 גר' שקדים פרוסים קלויים
50 גר' צימוקים בהירים
3 בצלים קצוצים
צרור עלי כוסברה קצוצה
חצי כפית ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
4 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
10 עלי סיגר (בריק)

שמן לטיגון עמוק, קמח ומים להדבקת העלים

אופן ההכנה:
מבשלים את נתחי הפרגית במים כ- 10 דקות, מסננים, מקררים ומפוררים לחוטים דקיקים.
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר, השקדים, האגוזים, צימוקים, ג'ינג'ר,'נתחי הפרגית, הקינמון והכוסברה, וממלאים בעלי הסיגר.
מגלגלים בצורת רול ומדביקים במעט קמח ומים. מהדקים היטב ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
מניחים על צלחת הגשה, חוצים באלכסון, ובוזקים מעל אבקת סוכר ומעט קינמון.
ניתן להגיש בליווי ריבה ביתית, ולעטר במקל קינמון ארומטי.


גיא פרץ הוא שף ראשי במלון הולידיי אין אשקלון ובמסעדת הגספאצ'יו.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה