פסטייה עגל ופירות יבשים

 

מתכון ל- 6 סועדים

חומרים:
1 ק”ג צוואר עגל טחון גס
1/2 ק”ג בצל יבש חתוך לקוביות קטנות
150 גרם משמשים מיובשים, קצוצים דק
100 גרם צימוקים שחורים
100 גרם תפוחי עץ מיובשים, קצוצים דק
1 כף שטוחה קינמון טחון
1 כף שטוחה הל טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט
3 כפות סילאן
1/2 כוס שמן זית לטיגון
1 חבילה דפי פילו
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
בסיר נמוך ורחב מחממים שמן זית ומשחימים את הבצל עד לגוון זהוב,
מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן קלות עד שהבשר עשוי טוב.
מוסיפים את הפירות היבשים והתבלינים, כולל הסילאן,
מערבבים היטב וטועמים.
מתקנים טעם,
מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
פורסים דף פילו על משטח עבודה נקי.
מורחים שמן זית בעזרת מברשת על הדף.
מניחים דף פילו נוסף באופן מדויק, וגם אותו מורחים בשמן זית. 
בעזרת סכין מחלקים את הבצק בצורה שווה,
מניחים מהמילוי כמה שרוצים במרכז כל בצק,
מקפלים כמו מעטפה מלבנית או מרובעת.
מניחים על נייר אפייה ומורחים את הפסטייה בשמן זית מבחוץ – לפני האפייה שלא תתייבש.
אופים בחום של 200 מעלות כ- 10-15 דקות לערך, או עד להזהבה יפה של המאפה. 

מומלץ להגיש עם סלט חמצמץ כלשהו, כגון סלט חסה ועגבניות שרי עם שמן זית, לימון מלח ופלפל, או סלט סלק חמצמץ עם יוגורט.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה