פסטרמה הודו ביתית מופחתת נתרן

הכנת פסטרמה ביתית תאפשר לכם ליהנות מפסטרמה איכותית וטעימה, בעלת אחוז נמוך יותר של שומן ונתרן

פסטרמה הודו ביתית מופחתת נתרן
פסטרמה הודו ביתית מופחתת נתרן, צילום כפיר חרבי

חומרים

1.5 ק"ג חזה הודו

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

1/2 כוס סילאן

2 כפות דבש

3 כפיות "מלח הארץ" מופחת נתרן – 50% פחות נתרן

3 כפות סוכר חום

5 כדורי פלפל אנגלי

5 עלי דפנה, 3 שיני שום , 1 כף פפריקה

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

מניחים את נתח ההודו בתבנית או קערה, ויוצקים מעליו את הרוטב.

משהים למשך כשעה.

מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב).

מכסים ברדיד אלומיניום ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.

לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.

מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.

מומלץ לפרוס את הנתח כשהוא קר, ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.

 

מתכון של השפית עמית דונסקוי ל"מלח הארץ", היצרנית העיקרית של המלח בישראל מאז 1922

 

 

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה