פס פירות על בצק שקדים פריך

אתר GetCake.co.il המקשר בין צרכנים לקונדיטורים עצמאיים ברחבי הארץ מציע מתכון של הקונדיטורית מיטל גרוס למאפה המשלב רעננות פירות עם טעם בצק שקדים פריך

מקשטים עם תותים, קיווי, ענבים, שוקולדים, מקרונים וכו'. צילום מיטל גרוס
מקשטים עם תותים, קיווי, ענבים, שוקולדים, מקרונים וכו'. צילום מיטל גרוס

רכיבים

לבצק שקדים

250 גרם קמח לבן

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

80 גרם שקדים טחונים

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

מעט חלב

לקרם וניל

250 גרם שמנת מתוקה קרה מאוד

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט

תותים, קיוי, ענבים, שוקולדים, מקרונים וכו'

צילום מיטל גרוס

אופן ההכנה

במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה קרה וקמח עד קבלת תערובת שמזכירה חול ים.

מוסיפים אבקת שקדים וסוכר וממשיכים לעבד עד איחוד.

מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד.

אם נוצר בצק – מפסיקים.

מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומקררים היטב ל0 60 דקות לפחות.

אם לא נוצר בצק מוסיפים מעט חלב עד לקבלת בצק.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מרדדים את הבצק עד עובי של 3-4 מ"מ.

חותכים פסים בערך בגודל של 7 ס"מ על 20 ס"מ.

שימו לב: קמחו היטב את המשטח כדי לחלץ את רצועות הבצק בקלות.

מניחים בתבנית אפייה מעל נייר אפייה.

מחוררים מעט את הבצק עם מזלג.

אופים במשך 10-12 דקות עד קבלת בצק מעט זהוב.

הבצק לא אמור להיות קשה ויציב בסיום האפייה – הוא מתקשה אחרי שהוא מתקרר.

מכינים את הקצפת

מתחילים להקציף את השמנת.

מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ולאחר מכן אינסטנט פודינג עד שמתקבל קצף יציב.

שימו לב – עיצרו מדי פעם ובידקו את הקצפת.

הקצפה רבה מדי תשבור את הקצפת ולא יהיה ניתן להצילה.

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף.

מזלפים תלוליות גבוהות.

מקפיאים במשך 10 דקות.

מקשטים עם תותים, קיווי, ענבים, שוקולדים, מקרונים וכו'.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה