פפרדלה פטריות פורצ'יני על קרם ארטישוק ירושלמי

 

חומרים:
1/2 ק"ג פסטה טרייה מסוג פפרדלה (או פטוצ'יני)
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף (שורשים)- לקרם ארטישוק
1 פחית חלב קוקוס או שמנת מתוקה (400 מי"ל)
מעט מים מינרלים
400 גרם פטריות חתוכות לפרוסות
1 כרישה – החלק הלבן בלבד, פרוס לפרוסות
50 גרם חמאה
1 שקית פטריות פורציני מיובשות – מושרות במים חמים (כ-100 מ"ל)
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מבשלים ארטישוק בחלב/שמנת מתוקה ומים עד לריכוך.
טוחנים בבלנדר עם מעט מלח לפי הטעם.
את פטריות הפורציני מבשלים עם מים ושמנת מתוקה כ-10 דקות עד לריכוך.
מעבירים דרך מסננת כפולה.
יוצקים לתוך מיכל הקצפה עם מעט מלח לפי הטעם.
במחבת טפלון מאדים בחמאה את הכרישה והפטריות.
מבשלים את הפסטה עד ריכוך לפי הטעם האישי, ויוצקים למחבת עם הפטריות. מוסיפים מלח, פלפל, ומעט אגוז מוסקט.

הרכבת המנה:
בצלחת עמוקה שמים כף גדושה של קרם ארטישוק ירושלמי, מעל את הפסטה עם הפטריות, ומעל את קציפת הפורצ'יני (שהקצפנו קודם לכן).






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה