פראן אדריה (אל-בולי) יבשל יחד עם נעם דקרס ממסעדת ברקרולה בכפר סבא ושף פלסטיני בארוע חגיגי למען השלום

השף הנודע פראן אדריה ממסעדת אל-בולי, יחבור ביום שני, ה-28 בנובמבר לשף הישראלי, נעם דקרס, ממסעדת ברקרולה בכפר סבא ולשף הפלסטיני ג'וזף אספור, ממסעדת דרנא ברמאללה. השלושה יבשלו ארוחת שלום חגיגית שתעשה כבוד למטבח הישראלי והפלסטיני ותתקיים בברצלונה

השף הנודע פראן אדריה ממסעדת אל-בולי, יחבור ביום שני, ה-28 בנובמבר לשף הישראלי, נעם דקרס, ממסעדת ברקרולה בכפר סבא ולשף הפלסטיני ג'וזף אספור, ממסעדת דרנא ברמאללה. השלושה יבשלו ארוחת שלום חגיגית שתעשה כבוד למטבח הישראלי והפלסטיני ותתקיים בברצלונה. הארוחה תוגש ל- 200 בכירים מהעולם ביניהם שחקן הקולנוע, שון קונרי, נשיא קטלוניה ופוליטיקאים ישראלים כמו שמעון פרס ואמנון ליפקין שחק.

נעם דקרס מברקרולה וג'וזף אספור מדארנה יציגו מנות ייחודיות, שמייצגות את המטבח האזורי הישראלי- פלסטיני, תוך שימוש בחומרי גלם מהמזרח התיכון. נעם וג'וזף יכינו את המנות יחד עם אדריה, שיעניק להן טאץ' אישי וייחודי. השניים גם יציגו בפני אורחי הארוע את תפיסתם לגבי המטבח האזורי של המזרח התיכון.

ארוחת הערב החגיגית תתקיים לכבוד משחק כדורגל בין קבוצת "השלום" הישראלית-פלסטינית, שתורכב מכוכבי כדורגל ישראלים מליגת העל ביניהם שמעון גרשון, ואליד בדיר, ג'ובאני רוסו, ניר דווידוביץ', אבי נמני, שביט אלימלך, אסי דומב ואחרים, שישחקו לצד כוכבי כדורגל פלסטיניים, (בהדרכת המאמן דרור קשטן ומאמן פלסטיני) מול אלופת ספרד, הקבוצה הכי לוהטת בכדורגל העולמי- 'ברצלונה' על שלל כוכביה כולל רונאלדיניו. המשחק יתקיים באצטדיון "נואו פארק" במדריד, ביום שלישי ה- 29 בנובמבר, וישודר בעשרות מדינות בעולם.

את האירוע למען השלום יזמו מרכז פרס לשלום, נשיא קטלוניה, עמותת לוק, העמותה הפלסטינית לדיאלוג ושלום ומועדון הכדורגל של ברצלונה. כמו כן יצטרפו למשלחת בני נוער ישראלים ופלסטינים.

לדברי הדי גל, בעלי מסעדת ברקרולה: "היוזמה שלנו לחבר בין השפים היא ראשיתו של שיתוף קולינארי מרתק ומרגש, ואנו מצפים להמשכו ובטוחים שיניב פירות נוספים בעתיד. הזמנתו של נעם לבשל לצד פראן אדריה מהווה השג קולינארי גדול, ואין לי ספק שמדובר באירוע חגיגי וחשוב". הדי מבטיחה כי "שיתוף הפעולה עם השף ג'וזף אספור יימשך גם בעתיד".

רקע
פראן אדריה מוביל בעשור האחרון את המטבח העולמי החדש. אדריה, שהפך בשנים האחרונות לשף המדובר ביותר בעולם, מרכיב במעבדה טעמים, מרקמים, טמפרטורות וצורות הגשה חדשניות, שמוגשות לעשירי העולם במסעדת "אל-בולי" שבבעלותו.


ברקרולה, ביסטרו בר
רחוב עתיר ידע 13 א.ת החדש כפר סבא 09-7669606
שעות פתיחה: מדי יום החל מ-8:00 עד אחרון הלקוחות, שישי- מ-9:00, שבת מ-13:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר