פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים

מנה חגיגית ומענגת עם טוויסט מיוחד. מתאימה לט"ו בשבט, אבל טעימה ומרשימה כל השנה

חומרים ל- 6 סועדים:
3 פרגיות שלמות
חצי כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן יבש
100 גרם דבש
למילוי:
חצי ק"ג אורז בסמטי
חצי ליטר מים רותחים
שמן זית
250 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים: משמשים, דבלים, תמרים, שזיפים – כל מה שבא
100 גרם צנוברים קלויים
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
שוטפים ומייבשים את הפרגיות.
הכנת המילוי:
בסיר – מטגנים את האורז בשמן זית, עד שמתחמם,
מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.
מכסים ומבשלים שבע דקות.
מסירים מהאש.
אם נשארו מים – שופכים אותם.
משאירים את הסיר מכוסה.
מטגנים במחבת בצל עד להזהבה.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות – להיזהר שלא יישרף.
מוסיפים את תערובת הפירות היבשים, ממליחים בעדינות ומפלפלים.
מקפיצים כדקה ומסירים מהאש.
מוסיפים את הצנוברים.
מערבבים את כל התערובת עם האורז.
הכנת הפרגיות:
מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית.
מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.
את שארית הרוטב שומרים.
ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז.
מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
אופים כשעה – שעה ורבע ב- 180 מעלות.
במהלך הבישול:
חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.
אחרי כחצי שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה.

קייטרינג "מולי ומיכל"
טל. 04-9541052
www.mitchatnim.co.il/members/mulimichal

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר