פרגיות בקזואלה

 

חומרים:
מרינדה לפרגית:
100 מ"ל יין לבן
100 מ"ל יין אדום
5 שיניים שום כתוש
1/2 בצל לבן
10 ענפי טימין (קצוץ)
10 ענפי אורגנו טרי
פלפל שחור
סומק
מלח גס
כוס שמן זית
שמים הכל במג'ימיקס וטוחנים טוב.

אורז לקסואלה:
1.5 כוסות אורז יסמי
 2 ורבע כוס ציר עוף או ציר ירקות או מים
1 בצל קצוץ בינוני
2 ענפי טימין
1 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור
אופן הכנת האורז:
מרתיחים את הציר בסיר.
בסיר נפרד מאדים את הבצל כ- 5 דקות
מוסיפים אורז ומערבבים כדקה שתיים.
מוסיפים את הטימין ועלי דפנה, מלח ופלפל ואת הציר.
מכסים את האורז בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-180 מעלות (התנור חייב להיות חם) לכ- 18 דקות.
מוציאים, מערבבים את האורז ושופכים על מגשים שיתקרר מהר.
אפשר להכין את האורז בצורה הרגילה על להבת גז.

חומרים לפרגיות:
2 פרגיות
2 כפות הגשה אורז מבושל
חופן שעועית ירוקה חתוכה
חופן פלפל אדום + צהוב קוביות
2 כפות בצל לבן קוביות
פטריות שיטאקי (אם אין שיטאקי, פטריות פורטובלו או פטריות שמפיניון)
זוקיני קוביות (אם אין זוקיני – קישואים)
120 מ"ל ציר ירקות/עוף
מיקרו עדשים (אם אין – נבטי צנונית)
נבטי חמניה
סומק
מלח ופלפל
פטרוזיליה
חצי לימון

אופן ההכנה :
מחממים מחבת (רצוי מחבת ברזל יצוקה).
מוסיפים מעט שמן זית.
מורידים מהפרגיות את המרינדה.
שמים מלח, פלפל וצורבים על אש בינונית משני הצדדים.
מוציאים את הפרגיות ומוסיפים למחבת את השעועית, פלפלים, בצל, פטריות, זוקיני, מלח, פלפל וסומק.
מאדים כשתי דקות.
מוסיפים את האורז ואת הציר.
מערבבים עד שהציר מצטמצם בחצי.
מוסיפים את הנבטים ומערבבים פנימה.
מחזירים את הפרגיות, ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 250 מעלות כ- 5 דקות.
מוציאים מהתנור ושמים מעט סומק ופטרוזיליה.
שמים על קרש עגול עם חצי לימון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה