פרגיות בקזואלה

חומרים:מרינדה לפרגית:100 מ"ל יין לבן100 מ"ל יין אדום5 שיניים שום כתוש1/2 בצל לבן10 ענפי טימין (קצוץ)10 ענפי אורגנו טריפלפל שחורסומקמלח גסכוס שמן זיתשמים הכל במג'ימיקס וטוחנים טוב.אורז לקסואלה:1.5 כוסות אורז יסמי 2 ורבע כוס ציר עוף או ציר ירקות או מים1 בצל קצוץ בינוני2 ענפי טימין1 עלי דפנהמלח ופלפל שחוראופן הכנת האורז:מרתיחים את הציר בסיר. בסיר נפרד מאדים את הבצל כ- 5 דקות מוסיפים אורז ומערבבים כדקה שתיים. מוסיפים את הטימין ועלי דפנה, מלח ופלפל ואת הציר.מכסים את האורז בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-180 מעלות (התנור חייב להיות חם) לכ- 18 דקות.מוציאים, מערבבים את האורז ושופכים על מגשים שיתקרר מהר.אפשר להכין את האורז בצורה הרגילה על להבת גז.חומרים לפרגיות:2 פרגיות2 כפות הגשה אורז מבושלחופן שעועית ירוקה חתוכהחופן פלפל אדום + צהוב קוביות2 כפות בצל לבן קוביותפטריות שיטאקי (אם אין שיטאקי, פטריות פורטובלו או פטריות שמפיניון)זוקיני קוביות (אם אין זוקיני – קישואים)120 מ"ל ציר ירקות/עוףמיקרו עדשים (אם אין – נבטי צנונית)נבטי חמניהסומקמלח ופלפלפטרוזיליהחצי לימוןאופן ההכנה :מחממים מחבת (רצוי מחבת ברזל יצוקה).מוסיפים מעט שמן זית.מורידים מהפרגיות את המרינדה.שמים מלח, פלפל וצורבים על אש בינונית משני הצדדים. מוציאים את הפרגיות ומוסיפים למחבת את השעועית, פלפלים, בצל, פטריות, זוקיני, מלח, פלפל וסומק.מאדים כשתי דקות. מוסיפים את האורז ואת הציר.מערבבים עד שהציר מצטמצם בחצי.מוסיפים את הנבטים ומערבבים פנימה. מחזירים את הפרגיות, ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 250 מעלות כ- 5 דקות.מוציאים מהתנור ושמים מעט סומק ופטרוזיליה.שמים על קרש עגול עם חצי לימון.

חומרים:
מרינדה לפרגית:
100 מ"ל יין לבן
100 מ"ל יין אדום
5 שיניים שום כתוש
1/2 בצל לבן
10 ענפי טימין (קצוץ)
10 ענפי אורגנו טרי
פלפל שחור
סומק
מלח גס
כוס שמן זית
שמים הכל במג'ימיקס וטוחנים טוב.

אורז לקסואלה:
1.5 כוסות אורז יסמי
 2 ורבע כוס ציר עוף או ציר ירקות או מים
1 בצל קצוץ בינוני
2 ענפי טימין
1 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור
אופן הכנת האורז:
מרתיחים את הציר בסיר.
בסיר נפרד מאדים את הבצל כ- 5 דקות
מוסיפים אורז ומערבבים כדקה שתיים.
מוסיפים את הטימין ועלי דפנה, מלח ופלפל ואת הציר.
מכסים את האורז בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-180 מעלות (התנור חייב להיות חם) לכ- 18 דקות.
מוציאים, מערבבים את האורז ושופכים על מגשים שיתקרר מהר.
אפשר להכין את האורז בצורה הרגילה על להבת גז.

חומרים לפרגיות:
2 פרגיות
2 כפות הגשה אורז מבושל
חופן שעועית ירוקה חתוכה
חופן פלפל אדום + צהוב קוביות
2 כפות בצל לבן קוביות
פטריות שיטאקי (אם אין שיטאקי, פטריות פורטובלו או פטריות שמפיניון)
זוקיני קוביות (אם אין זוקיני – קישואים)
120 מ"ל ציר ירקות/עוף
מיקרו עדשים (אם אין – נבטי צנונית)
נבטי חמניה
סומק
מלח ופלפל
פטרוזיליה
חצי לימון

אופן ההכנה :
מחממים מחבת (רצוי מחבת ברזל יצוקה).
מוסיפים מעט שמן זית.
מורידים מהפרגיות את המרינדה.
שמים מלח, פלפל וצורבים על אש בינונית משני הצדדים.
מוציאים את הפרגיות ומוסיפים למחבת את השעועית, פלפלים, בצל, פטריות, זוקיני, מלח, פלפל וסומק.
מאדים כשתי דקות.
מוסיפים את האורז ואת הציר.
מערבבים עד שהציר מצטמצם בחצי.
מוסיפים את הנבטים ומערבבים פנימה.
מחזירים את הפרגיות, ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 250 מעלות כ- 5 דקות.
מוציאים מהתנור ושמים מעט סומק ופטרוזיליה.
שמים על קרש עגול עם חצי לימון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר