פרגית במילוי פרג ופירות יבשים ביין

מצרכים:6 יחידות פרגית עם עור150 גר' סוכרבקבוק יין אדום יבש100 גר' משמש מיובש חתוך לקוביות100 גר' שזיף ללא גרעין חתוך100 גר' דבלים חתוכים50 גר' צימוקים100 גר' פרג קלוי 100 גר' אגוזי מלך חתוכים גס1 בצל קצוץתערובת תבלינים:1 כוכב אניסכפית זרעי שומרכפית פלפל שאטה½ מקל קינמון½ כפית ציפורן טחוןאופן ההכנה:מלית:ממיסים את הסוכר בסיר לקרמל.כשהקרמל מגיע לגוון זהוב מוסיפים כוס יין.מוסיפים את הבצל, הפירות היבשים, הפרג והאגוזים.ממשיכים לבשל כ- 15 דקות על אש נמוכה.מסננים את המלית מהנוזלים ומצננים (שומרים את הנוזלים).הרכבת המנה:מניחים את הפרגית על משטח עבודה עם העור כלפי מטה.מניחים במרכז כל פרגית חופן מהמלית (בגודל כדור פינג-פונג).סוגרים את כל קצוות הפרגית מעל המלית לכדור.מניחים את כדורי הפרגית בסיר עם הפתח כלפי מטה.יוצקים את נוזלי המלית ואת היין הנותר לסיר עם הפרגית.מוסיפים את תערובת התבלינים.מכסים את הסיר, מרתיחים, מחלישים להבה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דקות.אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.מסעדת איכרים "אברמסון"- במושבה יבנאל (כביש ראשי)טל. 077-5603360, 050-8691953א-ה – 12:00- עד אחרון הסועדים; ו – 11:00 עד כניסת השבת, מוצ"ש – 19:30 עד אחרון הסועדים. עסקיות: א-ה – 12:00 – 17:00

מצרכים:
6 יחידות פרגית עם עור
150 גר' סוכר
בקבוק יין אדום יבש
100 גר' משמש מיובש חתוך לקוביות
100 גר' שזיף ללא גרעין חתוך
100 גר' דבלים חתוכים
50 גר' צימוקים
100 גר' פרג קלוי
100 גר' אגוזי מלך חתוכים גס
1 בצל קצוץ

תערובת תבלינים:
1 כוכב אניס
כפית זרעי שומר
כפית פלפל שאטה
½ מקל קינמון
½ כפית ציפורן טחון

אופן ההכנה:
מלית:
ממיסים את הסוכר בסיר לקרמל.
כשהקרמל מגיע לגוון זהוב מוסיפים כוס יין.
מוסיפים את הבצל, הפירות היבשים, הפרג והאגוזים.
ממשיכים לבשל כ- 15 דקות על אש נמוכה.
מסננים את המלית מהנוזלים ומצננים (שומרים את הנוזלים).

הרכבת המנה:
מניחים את הפרגית על משטח עבודה עם העור כלפי מטה.
מניחים במרכז כל פרגית חופן מהמלית (בגודל כדור פינג-פונג).
סוגרים את כל קצוות הפרגית מעל המלית לכדור.
מניחים את כדורי הפרגית בסיר עם הפתח כלפי מטה.
יוצקים את נוזלי המלית ואת היין הנותר לסיר עם הפרגית.
מוסיפים את תערובת התבלינים.
מכסים את הסיר, מרתיחים, מחלישים להבה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דקות.
אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.

מסעדת איכרים "אברמסון"- במושבה יבנאל (כביש ראשי)
טל. 077-5603360, 050-8691953
א-ה – 12:00- עד אחרון הסועדים; ו – 11:00 עד כניסת השבת, מוצ"ש – 19:30 עד אחרון הסועדים. עסקיות: א-ה – 12:00 – 17:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר