ל- 3 מנות/סועדים
חומרים:
6 יחידות פרגית (שוקיים מפורקות)
4 כפות שמן זית
1 כף סוכר
2 בצלים קטנים קצוצים דק
2 עגבניות מרוסקות בפומפיה
חומרים למרינדה:
4 כפות תרכיז רימונים
4 כפות סויה
½ לימון סחוט
2 שיני שום כתושות
1 כף כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
השריה: מערבבים היטב את חומרי המרינדה. מנקים את הפרגיות ומשרים לשעה לפחות במקרר.
הכנה: מחממים את שמן הזית, מוסיפים בצלים וסוכר ומקרמלים, מוסיפים עגבניות מגורדות ומבשלים כ– 5 דקות עד להסמכה, מוסיפים את הפרגיות ונוזלי המרינדה ומביאים לרתיחה,
מבשלים עד שהפרגית מוכנה 10 – 15 דקות
אופן ההגשה:
כדאי לצרף אורז לבן או קוסקוס לבן נקי. מקשטים בגרגרי רימון.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"
