פרג'י טריפוליטאית בכיף – מטבח ביתי מענג

בלב קל, בבטן מלאה ובחגיגה בפה, שילם ג'אקומו 98 ₪ (כן, כן זה המחיר למרק, שתי מנות קוסקוס ופעמיים שתייה), והבטיח לעצמו לחזור ולדגום מן המנות האחרות שמפליאים לבשל זיוה ואביה דודו ארביב

אני חייב להתוודות. מסעדות מפורסמות וידועות עם שפים מן השורה הראשונה אינן "עושות לי את זה". כמו בהרבה דברים בחיי, גם באוכל אני אוהב את האומנות שבפשטות. את המטבחים הביתיים שבהם מבשלים בצורה זהה, את אותם מאכלים, כבר עשרות ומאות בשנים, את התפריטים הכתובים בכתב יד, בלתי קריא לעתים, ואת מגוון המנות המשתנה מיום ליום בהתאם לגחמותיו של הטבח או הטבחית האמונים על המטבח באותו מקום, ולמצרכים שנמצאו באותו בוקר בשוק הסמוך.

גם פיוז'ן אינו בדיוק "כוס התה שלי". אני מעדיף מטבחים אותנטיים על פני "יצירות" חמוצי הבית ב- 4 צלוחיות זעירותחדשניות של שפים, ויהיו מחוננים כאשר יהיו. אני נרתע מתפריטים בהם מדובר על מניפות חצילים, מוסלין שרימפס וענני בזיליקום, וממנות שכל אחד ממרכיביהן מופיע בשמותיהן.

מצדי, המטבח הביתי הפשוט, כל עוד הוא נעשה בכישרון, מתמודד בהצלחה עם טובי המטבחים במסעדות היוקרה.
וכך, כאשר אני רוצה לפנק את עצמי אני הולך דווקא למסעדות הביתיות, העממיות, שרובן שוכנות בסמטאותיה הקטנות של תל אביב, בינות לבתי מלאכה או חנויות סיטונאיות. מסעדות יהודיות, טורקיות, פרסיות, טריפוליטאיות ועוד.

הפעם, אודה אל האמת, הלכתי בעקבות המלצתו של גיל חובב בתוכנית הרדיו של מרק השעועית המופלא של פרג'ימולי שפירא בגלי צה"ל. וכך מצאנו את עצמנו בצהרי יום שישי האחרון במסעדת פרג'י בשוק הפשפשים.

אני חייב להקדים ולומר, אם אתם מחפשים מקום מפואר עם שירות מקצועי ותפריט פלצני, אל תשקיעו את זמנכם בפרג'י. כאן מתיישבים, מזמינים ואוכלים. מרבית המנות, כמיטב מסורת המטבח הטריפוליטני, הן מנות קוסקוס עם תוספות שונות, כמו עוף, בשר בקר, שעועית ירוקה ועוד, ולצדן תבשילים מן המטבח הזה, וביניהם ממולאים באורז ובשר, קציצות דגים, חריימה, חומוס עם בשר, שעועית מנגול עם בשר ועוד.

פתחנו בארבע צלוחיות זעירות עם כמה חמוצים שהוגשו לשולחן עם חלה טרייה, ומייד אחריהן במרק שעועית, אולי הטעים ביותר שאכלתי מעודי, עם בשר, מח עצם ועושר קוסקוס עם בשר, הרבה בשרטעמים.

המשכנו בקוסקוס עם בשר בקר ושעועית, ובקוסקוס עם דג חריימה, וליווינו אותם בבקבוק בירה צוננת ובלימונדה מעשה הבית.

בלב קל, בבטן מלאה ובחגיגה בפה, שילמנו 98 ₪ (כן, כן זה המחיר למרק, שתי מנות קוסקוס ופעמיים שתייה), והבטחנו לעצמנו לחזור ולדגום מן המנות האחרות שמפליאים לבשל זיוה ואביה דודו ארביב.

פרג'י יפו
רח' פנחס בן יאיר 8, יפו
טל. 072-2772337

מיהו ג'אקומו?
ג'אקומו – יעקב פיאלקוב, עוסק שנים רבות בבישול, ובבישול איטלקי בפרט.ג'אקומו - יעקב פיאלקוב
הוא השתלם בבישול איטלקי אצל השף רוברטו פפי ברומא, אצל מרצ'לה חזן, ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריו ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.
ג'אקומו עבד תקופת מה במסעדה ברומא, והייתה בבעלותו מסעדה, מעדניה, מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".
כיום הוא מעביר קורסים בבישול איטלקי, עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בבית הסועד, ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים.
כמו כן הוא כתב שני ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב.

ג'אקומו
רח' אצ"ג 10א' כפר סבא
טל. 052-6662124, 09-7410862
www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר