פרוסות חציל אפויות במילוי גבינת סימפוניה, רוטב עגבניות ובזיליקום

חומרים ל- 6 מנות:2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ2 יחידות גבינת סימפוניה מעושנת או שוויצריתלרוטב:1/4 כוס שמן זית2 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות20 עגבניות שרי (עדיף מזן "תמר") חתוכות לרבעים2 שיני שום פרוסותחופן עלי בזיליקום טרימלח, פלפלמעט מיץ לימוןאופן ההכנה:החצילים:ממליחים את פרוסות החצילים ומשהים ל- 30 דקות.מנגבים ומורחים בשמן זית משני הצדדים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם (כ-180 מעלות) כ-20 דקות.מצננים מעט.עורמים בקצה כל פרוסה כפית גבינת סימפוניה ומגלגלים לרולדה.הרוטב:במחבת רחבה מחממים שמן זית. מטגנים קלות את הזוקיני והשום הפרוס כ-5 דקות. תוך ערבוב מוסיפים את העגבניות.ממשיכים לטגן עוד כ – 3 דקות. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.מוסיפים את עלי הבזיליקום. מניחים את החצילים על צלחת הגשה וליד את הרוטב.

חומרים ל- 6 מנות:
2 חצילים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
2 יחידות גבינת סימפוניה מעושנת או שוויצרית

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות
20 עגבניות שרי (עדיף מזן "תמר") חתוכות לרבעים
2 שיני שום פרוסות
חופן עלי בזיליקום טרי
מלח, פלפל
מעט מיץ לימון

אופן ההכנה:
החצילים:
ממליחים את פרוסות החצילים ומשהים ל- 30 דקות.
מנגבים ומורחים בשמן זית משני הצדדים.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור חם (כ-180 מעלות) כ-20 דקות.
מצננים מעט.
עורמים בקצה כל פרוסה כפית גבינת סימפוניה ומגלגלים לרולדה.

הרוטב:
במחבת רחבה מחממים שמן זית.
מטגנים קלות את הזוקיני והשום הפרוס כ-5 דקות.
תוך ערבוב מוסיפים את העגבניות.
ממשיכים לטגן עוד כ – 3 דקות.
מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
מוסיפים את עלי הבזיליקום.
מניחים את החצילים על צלחת הגשה וליד את הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר