פרחי בצק עלים עם קישוא וסלמון

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למנה עיקרית יפהפייה שמתאימה לחג הסוכות – מאפה, ירק, דג וגבינה

הניחו את 5 הפרחים על תבנית מכוסה נייר אפייה והכניסו אותם לאפייה בחלק התחתון של התנור

מצרכים עבור 5 מנות

1 בצק עלים מלבני

1 קישוא

200 גר' סלמון מעושן

גבינת שמנת

אופן ההכנה

חממו מראש תנור בחלקו העליון והתחתון ל- 210 מעלות.

שטפו וחתכו את הקישוא לחתיכות דקות – ככל שיהיו דקות יותר כך יהיה למנה מראה מוקפד יותר.

חתכו את הסלמון המעושן לרצועות רחבות של כ-2 ס"מ.

הניחו עלה אחד על נייר האפייה.

מרחו על כל החצי העליון שכבה דקה של גבינת שמנת.

הניחו על גבי גבינת השמנת 10-12 פרוסות קישוא.

כסו אותן בסלמון מעושן.

קפלו את חלקו התחתון של בצק העלים על הסלמון.

לאחר מכן גלגלו את בצק העלים הממולא בסלמון ובקישוא לשבלול.

סגרו את הקצה באמצעות קיסם על מנת שהבצק ישמור על צורת במהלך האפייה בתנור.

חזרו על הפעולה עם 4 עלי בצק נוספים.

הניחו את 5 הפרחים על תבנית מכוסה נייר אפייה.

והכניסו אותם לאפייה בחלק התחתון של התנור (לא צמוד לקרקעית אלא בדרגה ראשונה- שניה, כך שחום גבוה יותר יאפה את חלקם התחתון והדחוס של המאפים ללא אפיית יתר של החלק העליון).

אפו במשך 15-16 דקות או עד שבצק העלים אפוי.

הוציאו מהתנור והסירו את הקיסמים.

הגישו מיד לאחר האפייה.

מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה