פריקסה – סופגניה טוניסאית

לכל עדה יש את הסופגניה המאפיינת אותה. טונה סטארקיסט מציעה מתכון לפריקסה - סופגנייה טוניסאית מלאה בכל טוב

מורחים לאורך הלחמניות אריסה ומניחים לימון כבוש. מסדרים מעל טונה, פרוסות ביצה קשה, תפוח אדמה, עגבנייה, מלפפון חמוץ
מורחים לאורך הלחמניות אריסה ומניחים לימון כבוש. מסדרים מעל טונה, פרוסות ביצה קשה, תפוח אדמה, עגבנייה, מלפפון חמוץ. צילום נועם פריסמן

מצרכים ל-5 מנות

לבצק

1/2 ק”ג קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1/2 כף מלח

1/4 כוס שמן

1/2 1 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון עמוק

למלית

2 חבילות טונה כמו סטארקיסט מסדרת  ‘לה סנדביץ”

2.5 כפות אריסה

5 ביצים קשות, קלופות ופרוסות

2.5 תפוחי אדמה גדולים שבושלו במי מלח יחד עם הקליפה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 0.5 ס”מ

לימון כבוש קצוץ

חופן זיתים שחורים מגולענים

3 עגבניות קטנות חצויות, חתוכות לפרוסות

מלפפונים חמוצים, חתוכים (אופציונלי)

מלח, פלפל, מיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה

שמים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.

מניחים את הבצק מכוסה היטב עד שמכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל- 10 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים, יוצרים לחמניות מאורכות ומניחים שוב לתפוח.

מחממים שמן ומטגנים עד שהלחמניות מזהיבות.

לאחר שהתקררו, חותכים את הלחמניות לאורכן.

מורחים לאורך הלחמניות אריסה ומניחים לימון כבוש.

מסדרים מעל טונה, פרוסות ביצה קשה, תפוח אדמה, עגבנייה, מלפפון חמוץ.

מתבלים ומוסיפים זיתים שחורים.

סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים.

 

מתכונים נוספים באתר: www.starkist.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה