פרסבורגר פרג

עוגת שמרים עם כמות שמרים מינימלית, כאשר בצק השמרים פריך. מיקי שמו משדרג את המילוי הקלאסי של פרג וצימוקים עם מילוי של אגוזים על בסיס קרם וניל

עוגת שמרים עם כמות שמרים מינימלית, כאשר בצק השמרים פריך. מיקי שמו משדרג את המילוי הקלאסי של פרג וצימוקים עם מילוי של אגוזים על בסיס קרם וניל.

החומרים לבצק:
1 ביצה + חלמון
1/4 כוס חלב (50 מל')
3/4 כוס א.סוכר (90 גר')
גרידה מחצי לימון
1/2 כפית מלח
300 גר' חמאה
4 כוסות קמח (560 גר')
1/2 שקית שימרית

חומרים לקרם וניל:
1/2 ליטר חלב
1/4 כוס סוכר
מעט ונילין
כף קורנפלור

חומרים מלית אגוזים:
250 גרם אגוזי מלך
1 כוס סוכר
1 כף דבש
1/4 1 כוסות חלב
1/2 חב' חמאה
גרידת לימון מ-1 פרי
1 ביצה
4 כפות אגוזים קצוצים

אופן הכנת המלית:
מרתיחים: חלב, סוכר, חמאה, גרידת לימון ודבש.
מסירים מן האש, מוסיפים את האגוזים.
נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את הביצה.

אופן הכנת קרם וניל:
מרתיחים חצי ליטר חלב עם רבע כוס סוכר ומעט ונילין איכותי.
במקביל בקערה נפרדת מערבבים 4 חלמונים עם רבע כוס סוכר נוסף וכף אחת של קורנפלור, עד להומוגניות (לתערובת אחידה וחלקה).
ברגע שהתמיסה רותחת עושים השוואת טמפרטורות, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להסמכה (חשוב – יש לערבב באופן מתמיד כל עוד זה על האש).
מורידים מהאש ומקררים.

אופן ההכנה:
מערבבים 2 דקות בקערת מיקסר עם "בוחש גיטרה" את הביצה, חלמון, חלב, אבקת סוכר וחמאה.
מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים עוד 3 דקות במהירות בינונית.
מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מניחים שכבה דקה של קרם וניל על 3/4 משטח הבצק, ומעל מניחים שכבה נוספת של מלית אגוזים ומגלגלים לרולדה.
בעזרת סכין יוצרים חריצים אלכסוניים במרחק 1 ס"מ אחד מהשני.
מברישים בביצה טרופה מתפיחים 1/2 שעה, ואופים ב-190 C כ- 20 דקות.


לכבוד יום העצמאות 60 למדינת ישראל מציגה רשת "שמו הקונדיטוריה" קולקציית קינוחי רטרו בטעם. להשיג בכל סניפי רשת 'שמו קונדיטוריה'. www.shemo.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר