פרסי גורמה: מסעדת השנה – הרברט סמואל, מאיר אדוני – שף השנה, ירון שלו – השף המבטיח

המגזין "גורמה" מבית "מעריב מגזינים" הכתיר באירוע מרשים ועתיר משתתפים שהתקיים אתמול באולם "קסיופאה" את אנשי הקולינריה והמסעדות המצטיינות בארצנו במגוון קטגוריות, ביניהן מטבח מקומי-מקורי, מטבח איטלקי, מטבח אסיאתי, מטבח בשרי, מסעדות טרנדיות, מסעדות שף, ועוד.

דירוג המסעדות נעשה על ידי כ-200 מומחים לקולינריה, שפים, מבקרי מסעדות ועיתונאים – וכן באמצעות צוות שופטים שנבחר במיוחד לטובת הפרויקט. בנוסף השתתף גם קהל הקוראים בבחירת המסעדות האהובות עליו במגוון קטגוריות בולטות.

בנוסף לפרסי המסעדות המובילות הוענקו במהלך הערב פרסים מיוחדים גם לשף השנה – מאיר אדוני ("כתית"), לשף המבטיח של השנה – ירון שלו ("טוטו"), מסעדת השנה – "הרברט סמואל" (השף יונתן רושפלד). פרס הוקרה ופרס על מפעל חיים הוענק לשף שלום קדוש.
הזוכים בקטגוריות אלו נבחרו על ידי צוות שופטים שכלל את שרי אנסקי, הילה אלפרט, ד"ר אלי לנדאו, אלינוער רבין, מני פאר, דליה פן-לרנר, רון לוין, רחל גרא, וגאולה רש, עורכת "גורמה".

ואלה הזוכים הגדולים:
שף השנה: מאיר אדוני ("כתית")
השף המבטיח של השנה: ירון שלו ("טוטו")
מסעדת השנה: הרברט סמואל (השף יונתן רושפלד)
מסעדן שף השנה: רפי כהן ("רפאל")
הביסטרו/דיינר המוצלח ביותר: "בראסרי"
מסעדה חדשה ומבטיחה: "דלאל"
פרס הוקרה על תרומה לקולינריה הישראלית: ארז קומרובסקי ("לחם ארז") ועזרא קדם ("ארקדיה")
פרס על מפעל חיים: שלום קדוש


המסעדות הזוכות על-פי קטגוריות המטבח:1
מטבח מקומי מקורי – מסעדת לחם ארז (הרצליה)
המועמדות: ארקדיה (ירושלים), מוסקט (מצפה הימים), כרמלה בנחלה (תל-אביב), מסעדת אקליפטוס (משה בסון, ירושלים)

דגים ופירות ים – מול ים
המועמדות: קלואליס, טורקיז, בר-בורניה, אידי (אשדוד), אורי בורי (עכו), מנטה ריי, מרגרט תייר

מטבח פיוז'ן – סושי סמבה
המועמדות: קפה ליברה, צפרא, קיוטו סלסה, אדורה, שגב

מטבח קרניבורי (בשר) – יועזר בר-יין
המועמדות: דיקסי, סטפאן בראון, פורטרהאוס (תל-מונד), מיט שוס (קצרין), דוריס קצבים (ראש פינה, ת"א)

מטבח ערבי – דיאנה (נצרת)
המועמדות: אל באבור (אום אל פחם), אבו טאהר (ירושלים), נדימה (ועדי נסנס, חיפה), האחים ג'רחי (עכו)

מטבח מזרח אירופה והבלקן – טיקה
המועמדות: מול עדן, סנדר, ויטושה, גפן, מעיין הבירה (חיפה)

מטבח בהשפעה צרפתית – יועזר בר יין
המועמדות: רפאל, אורקה, טוטו, כתית, הרברט סמואל, וינס ותמר

מטבח בהשפעה איטלקית – פרונטו
המועמדות: פסטה מיה, איל פסטיו, מל ומישל, אוסטריה דל פיורלה

מטבח צפון אפריקאי – דר' שקשוקה
המועמדות: מרגרט תייר, יקוטה (ב"ש), גואטה, דארנה (י"ם), שושי את בכור (פרדס כ"ץ, ת"א)

מסעדות אסיאתיות – הבית התאילנדי
המועמדות: טנדורי, ין ינג, אונמי, יקימונו, סקורה (י"ם)

מטבח וירטואוזי – כתית
המועמדות: הרברט סמואל, טוטו, רפאל, פודארט, אורקה, ברקרולה (כ"ס)

מסעדות שורדות מעל 10 שנים – מול ים
המועמדות: טורקיז, פרונטו, טנדורי, יועזר בר יין, ארקדיה

המסעדה הכשרה הזוכה – פיני בחצר
המועמדות: ברונו, מיט אנד ויין, יאמקה, אלהמברה, קלודין, 1868, לה גוטה

המסעדה הטרנדית ביותר – מסה (השף אביב משה)
המועמדות: שגב, סושי סמבה, הבראסרי, R&M , קנטינה, רפאל, הרברט סמואל

מסעדות עם תפריט יין עשיר – מול ים
המועמדות: יועזר בר יין, סבסטיאן, מסה, רפאל, הרברט סמואל

מסעדות חוץ של בתי מלון – יקימונו (הילטון אילת)
המועמדות: לורנץ (הרודס, אילת), וונג (רויאל ביץ, אילת), אוליב ליף (שרתון ת"א), לה-רג'נס (מלון קינג דויד, ים), טריקולור (מרידיאן, אילת)

טקס פרסי גורמה הופק על ידי חברת MIM, תחום יחסי-הציבור הופקד במשרדו של איתי אטיאס PR, ואת הטקס הנחתה העיתונאית שרי אנסקי.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה