פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה

שף אבי ביטון מציע עם יצרנית הטחינה והחלוה "אחוה", מנה חגיגית ומתוקה מבוססת על טחינה גולמית, המתאימה לחגיגה זוגית ומשפחתית וכן כקינוח באירוח חגיגי

חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב ומפזרים מעל שערות חלבה וגרנולה. צילום אבי ביטון

מצרכים לכ-6 מנות

לפרפה

1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח כמו  של אחוה

2 שמנת מתוקה (2 מכלים 250 גרם כל אחד)
1/2 כוס סילאן

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

לרוטב

1/2 כוס סילאן

2 מקלות קינמון

1 כוכב אניס

1/4 כוס מים

1 גרידת לימון

להגשה

1/4 כוס גרנולה

שערות חלוה

אופן ההכנה

מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד קבלת קצפת יציבה.

לאחר ההקצפה מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל. מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב.

מעבירים את הבלילה לתבנית צרה וארוכה.

שמים בהקפאה למשך 5 שעות לפחות.

להכנת הרוטב

מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן עד קבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק.

להגשה

מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה.

חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב.

מפזרים מעל שערות חלבה וגרנולה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה