פרפה סאקה

 

המרכיבים
8 חלמונים
150 גר' סוכר
150 מ"ל סאקה
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
1 קיווי
1 אפרסמון
2 פלחי אשכולית אדומה

אופן ההכנה
מחממים סיר עם כ- 3 ס"מ מעט מים.

בקערה גדולה טורפים את החלמונים והסוכר כדקה.

מניחים את הקערה מעל הסיר ,וטורפים ללא הפסקה בין 5 ל7 דקות
עד שהתערובת מסמיכה.

מוסיפים את הסאקה ומערבבים כ- 5 דקות נוספות עד הסמכה.

מורידים מהאש ומקררים תוך עירבוב.

מקציפים את השמנת.

כשהתערובת מתקררת מקפלים את השמנת לתוכה.

מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ויוצקים את התערובת מצמידים את הניילון היטב מכל הצדדים ומכניסים ללילה למקפיא.

מקלפים את הקיווי ואת פלחי האשכולית וחותכים לקוביות קטנות.

פורסים את הפרפה מפזרים מעט שומשום שחור ומעט מהסלט ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה