fbpx

פרפר דניס פריך על מצע ריזוטו ארטישוקים ברוטב פלפלים חמוץ מתוק

4 מנותהדג והמשרהחומרים:4 דגי דניס ללא הראש והאדרה1/2 כוס שמן זית2 ענפי טימין2 שיני שום פרוסות1 כף סויהאופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים ומשרים בהם את הדג כחצי שעה עד שעה.ריזוטו ארטישוקיםחומרים:2 כוסות אורז עגול2 כפות שמן זית2 שיני שום קלופות3 בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים לקוביות100 גרם ארטישוק טרי חתוך לקוביות, וחלוט במים, מלח ולימון1 כוס יין לבן4 כוסות ציר ירקותמלחפלפל שחור טרי2 כפות עלי טימין טריאופן ההכנה:שוטפים היטב את האורז, מסננים ומייבשים.מחממים סיר, מוסיפים את שמן הזית, השום, ובצלצלי השאלוט.מטגנים עד להזהבה.מוסיפים את הארטישוקים והאורז, ומערבבים היטב.מוסיפים לסירוגין ובהדרגה את היין וציר הירקות.בוחשים עד שהנוזלים נספגים באורז, וחוזרים על התהליך עד שלא נשארים נוזלים באורז.מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את הטימין.מערבבים ושומרים במקום חמים עד להגשה.רוטב פלפלים חמוץ מתוקחומרים:1 כף שמן זית2 שיני שום חתוך לפרוסותרבע פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות2 בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים לקוביות3 גמבות קלויות ללא הקליפה והגרעינים1 כפית סוכר חום דמררה1/2 כוס יין לבן1 כוס ציר ירקות מלח, פלפל1 ענף טימיןמיץ מ-1 לימון1 כוכב אניס אופן ההכנה:מחממים סיר עם שמן זית, מטגנים קלות את השום, הצ'ילי ובצלצלי השאלוט.מוסיפים את הגמבות ומטגנים מעט.מוסיפים את הסוכר, וממשיכים לטגן עד לקבלת קרמליזצייה.מוסיפים יין, ומאדים עד להתנדפות האלכוהול.מוסיפים ציר ירקות ואת שאר החומרים (מלח, פלפל, טימין, לימון ואניס).מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.טוחנים בעזרת בלנדר ידני ומסננים.מחזירים לאש ובודקים טעם.אופן הרכבת המנה:יוצקים קצת שמן זית למחבת כבדה ומניחים על להבה בינונית-גבוהה.מניחים את הדגים במחבת, וצולים כ-3 דקות מכל צד.אופן הגשת המנה:מניחים ריזוטו במרכז צלחת ההגשה.מניחים את הדג מעל.יוצקים את הרוטב על הדג ומסביב.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

4 מנות

הדג והמשרה
חומרים:
4 דגי דניס ללא הראש והאדרה
1/2 כוס שמן זית
2 ענפי טימין
2 שיני שום פרוסות
1 כף סויה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומשרים בהם את הדג כחצי שעה עד שעה.

ריזוטו ארטישוקים
חומרים:

2 כוסות אורז עגול
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קלופות
3 בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם ארטישוק טרי חתוך לקוביות, וחלוט במים, מלח ולימון
1 כוס יין לבן
4 כוסות ציר ירקות
מלח
פלפל שחור טרי
2 כפות עלי טימין טרי

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז, מסננים ומייבשים.
מחממים סיר, מוסיפים את שמן הזית, השום, ובצלצלי השאלוט.
מטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הארטישוקים והאורז, ומערבבים היטב.
מוסיפים לסירוגין ובהדרגה את היין וציר הירקות.
בוחשים עד שהנוזלים נספגים באורז, וחוזרים על התהליך עד שלא נשארים נוזלים באורז.
מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים את הטימין.
מערבבים ושומרים במקום חמים עד להגשה.

רוטב פלפלים חמוץ מתוק
חומרים:
1 כף שמן זית
2 שיני שום חתוך לפרוסות
רבע פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות
2 בצלצלי שאלוט קלופים וחתוכים לקוביות
3 גמבות קלויות ללא הקליפה והגרעינים
1 כפית סוכר חום דמררה
1/2 כוס יין לבן
1 כוס ציר ירקות
מלח, פלפל
1 ענף טימין
מיץ מ-1 לימון
1 כוכב אניס

אופן ההכנה:
מחממים סיר עם שמן זית, מטגנים קלות את השום, הצ'ילי ובצלצלי השאלוט.
מוסיפים את הגמבות ומטגנים מעט.
מוסיפים את הסוכר, וממשיכים לטגן עד לקבלת קרמליזצייה.
מוסיפים יין, ומאדים עד להתנדפות האלכוהול.
מוסיפים ציר ירקות ואת שאר החומרים (מלח, פלפל, טימין, לימון ואניס).
מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
טוחנים בעזרת בלנדר ידני ומסננים.
מחזירים לאש ובודקים טעם.

אופן הרכבת המנה:
יוצקים קצת שמן זית למחבת כבדה ומניחים על להבה בינונית-גבוהה.
מניחים את הדגים במחבת, וצולים כ-3 דקות מכל צד.

אופן הגשת המנה:
מניחים ריזוטו במרכז צלחת ההגשה.
מניחים את הדג מעל.
יוצקים את הרוטב על הדג ומסביב.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר