פשטידת אגסים ביין גבינת רוקפור ואגוזים

תבנית קיש בקוטר 26-28 ס"מ משומנתלבצק2 כוסות קמח160 גרם חמאה חתוכה לקוביותרבע כפית מלחרבע כפית סוכר2 כפות עירית קצוצה1 ביצהלמלית6 אגסים חתוכים לרבעים מנוקים מליבה וגרעיניםשלושת רבעי בקבוק יין לבן יבש25 גרם סוכר4 גרגירי פלפל אנגלי שלמים20 גרם חמאה5 בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הלבן)100 גרם גבינת קולאז' רוקפור50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוציםלציפוישלושת רבעי מיכל שמנת עמידה לקצפת1 גביע קרם פרש3 ביציםלהכנת הבצקשמים במעבד מזון קמח, חמאה, מלח סוכר ועירית ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון ניצמד ומקררים חצי שעה.מרדדים את הבצק לעלה עגול מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות מסירים את הבצק העודף ומקררים 20 דקות. מחממים תנור לחום בינוני 180 צ. שמים בתבנית על הבצק נייר אפייה מכסים בשעועית לבנה אופים 15 דקות. מסירים את הנייר עם השעועית ואופים עוד מספר דקות עד להזהבה קלה, מצננים.להכנת המליתשמים את האגסים בסיר מוסיפים יין, סוכר ופלפל אנגלי, מביאים לרתיחה ומבשלים על על להבה בינונית 15 – 20 דקות, עד שיתרככו מוציאים את האגסים מנוזל הבישול ושמים על נייר סופג. מסדרים על הבצק שבתבנית במעגל חיצוני.ממיסים במחבת חמאה מטגנים את הבצל מספר דקות ומפזרים בתבנית. מפוררים את הגבינה ומפזרים בתבנית. מפזרים גם את האגוזים.להכנת הציפויטורפים את כל המרכיבים בקערה יוצקים לתבנית, מחממים תנור לחום בינוני 180 צ. ואופים 20 דקות עד להזהבה.

תבנית קיש בקוטר 26-28 ס"מ משומנת

לבצק
2 כוסות קמח
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות
רבע כפית מלח
רבע כפית סוכר
2 כפות עירית קצוצה
1 ביצה

למלית
6 אגסים חתוכים לרבעים מנוקים מליבה וגרעינים
שלושת רבעי בקבוק יין לבן יבש
25 גרם סוכר
4 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
20 גרם חמאה
5 בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הלבן)
100 גרם גבינת קולאז' רוקפור
50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים

לציפוי
שלושת רבעי מיכל שמנת עמידה לקצפת
1 גביע קרם פרש
3 ביצים

להכנת הבצק
שמים במעבד מזון קמח, חמאה, מלח סוכר ועירית ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון ניצמד ומקררים חצי שעה.

מרדדים את הבצק לעלה עגול מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות מסירים את הבצק העודף ומקררים 20 דקות.

מחממים תנור לחום בינוני 180 צ. שמים בתבנית על הבצק נייר אפייה מכסים בשעועית לבנה אופים 15 דקות. מסירים את
הנייר עם השעועית ואופים עוד מספר דקות עד להזהבה קלה, מצננים.

להכנת המלית
שמים את האגסים בסיר מוסיפים יין, סוכר ופלפל אנגלי, מביאים לרתיחה ומבשלים על על להבה בינונית 15 – 20 דקות, עד שיתרככו
מוציאים את האגסים מנוזל הבישול ושמים על נייר סופג. מסדרים על הבצק שבתבנית במעגל חיצוני.

ממיסים במחבת חמאה מטגנים את הבצל מספר דקות ומפזרים בתבנית. מפוררים את הגבינה ומפזרים בתבנית. מפזרים גם את האגוזים.

להכנת הציפוי
טורפים את כל המרכיבים בקערה יוצקים לתבנית, מחממים תנור לחום בינוני 180 צ. ואופים 20 דקות עד להזהבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר