רכיבים
תבנית בקוטר 26
3 תפוחי אדמה לבישול
2 חלמונים
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
4 כפות רסק עגבניות איטלקיות כמו של מאסטר שף
1 כוס מחית עגבניות כמו של מאסטר שף
1 כוס שימורי אפונה
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
מקלפים את תפוחי האדמה.
חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.
מועכים לפירה חלק.
מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.
בינתיים מחממים שמן זית במחבת.
מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
מוסיפים בשר טחון ומשחימים במשך כ-5 דקות.
מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ואפונה.
מבשלים יחד במשך כ-5 דקות נוספות.
מתבלים.
יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים.
מעל משטחים את הפירה בשכבה אחידה.
אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ- 30 דקות.