פשטידת תרד בתוך קלתית

בצק: 1.5 כוסות קמח רגילחצי כפית מלח100 גרם קוביות חמאה קרהלערבב בפולסים במג'ימיקס עם להב פלסטי.להוסיף שליש כוס מים קרים מהמקרר.ושוב – כמה פולסים במג'ימיקס.נהיה כדור בצק.לשפוך לניילון נצמד, לגלגל לכדור ולקרר במקרר.אפשר קלתית מכל בצק אחר.מכינים את הפשטידה:לרדד כדור בצק קר על שולחן מקומח.להניח על העלה את תבנית הפשטידה.לסדר את הבצק בפנים ובצדדים, ולחתוך את העודפים.לחורר במזלג את תחתית הבצק.להכניס לאפייה למשך 5 דקות.בינתיים, בחמש דקות האפייה – הכנת המילוי: 2 חבילות תרד טרי מורתח קלות, מסונן ומקוררחצי חבילה שמיר קצוץ4 גבעולי בצל ירוק קצוצים50 גרם קשקבל מגורר1 קוטג'2 ביצים2 כפות קמח רגיל50 גרם גבינה מלוחה מפוררתלערבב עם התרד.לצקת על הבצק.לאפות בחום בינוני עד שהפשטידה מתייצבת[email protected]

בצק:
1.5 כוסות קמח רגיל
חצי כפית מלח
100 גרם קוביות חמאה קרה
לערבב בפולסים במג'ימיקס עם להב פלסטי.
להוסיף שליש כוס מים קרים מהמקרר.
ושוב – כמה פולסים במג'ימיקס.
נהיה כדור בצק.
לשפוך לניילון נצמד, לגלגל לכדור ולקרר במקרר.
אפשר קלתית מכל בצק אחר.

מכינים את הפשטידה:
לרדד כדור בצק קר על שולחן מקומח.
להניח על העלה את תבנית הפשטידה.
לסדר את הבצק בפנים ובצדדים, ולחתוך את העודפים.
לחורר במזלג את תחתית הבצק.
להכניס לאפייה למשך 5 דקות.

בינתיים, בחמש דקות האפייה – הכנת המילוי:
2 חבילות תרד טרי מורתח קלות, מסונן ומקורר
חצי חבילה שמיר קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
50 גרם קשקבל מגורר
1 קוטג'
2 ביצים
2 כפות קמח רגיל
50 גרם גבינה מלוחה מפוררת
לערבב עם התרד.
לצקת על הבצק.
לאפות בחום בינוני עד שהפשטידה מתייצבת.


[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר