בצק:
1.5 כוסות קמח רגיל
חצי כפית מלח
100 גרם קוביות חמאה קרה
לערבב בפולסים במג'ימיקס עם להב פלסטי.
להוסיף שליש כוס מים קרים מהמקרר.
ושוב – כמה פולסים במג'ימיקס.
נהיה כדור בצק.
לשפוך לניילון נצמד, לגלגל לכדור ולקרר במקרר.
אפשר קלתית מכל בצק אחר.
מכינים את הפשטידה:
לרדד כדור בצק קר על שולחן מקומח.
להניח על העלה את תבנית הפשטידה.
לסדר את הבצק בפנים ובצדדים, ולחתוך את העודפים.
לחורר במזלג את תחתית הבצק.
להכניס לאפייה למשך 5 דקות.
בינתיים, בחמש דקות האפייה – הכנת המילוי:
2 חבילות תרד טרי מורתח קלות, מסונן ומקורר
חצי חבילה שמיר קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
50 גרם קשקבל מגורר
1 קוטג'
2 ביצים
2 כפות קמח רגיל
50 גרם גבינה מלוחה מפוררת
לערבב עם התרד.
לצקת על הבצק.
לאפות בחום בינוני עד שהפשטידה מתייצבת.
[email protected]