מרכיבים:
3 כפות שמן זית
50 גרם (חצי ראש) בצל יבש קצוץ
100 גרם רצועות אנטריקוט או פרגיות
חצי כפית שום כתוש
4 יחידות פטריות טריות חתוכות לשמיניות
5 גרם מלח
עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, בזיליקום ועירית)
250 גרם ציר מרק
קמצוץ פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
משחימים בצל על אש בינונית ומוסיפים את רצועות הבשר והשום ומקפיצים קלות.
מוסיפים את הפטריות הטריות, הפתיתים, מלח ופלפל ומקפיצים עוד כ- 2 דקות.
יוצקים את הנוזלים מעל ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את עשבי התיבול ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש נמוכה עוד כ- 10 דקות עד שהפתיתים מוכנים.
מסדרים בתוך צלחת עמוקה.
למי שאינם אוכלי כשר: ניתן לפזר מעל מעט גבינת פרמז'ן.
צילום שי בן אפרים