צופן הדיאטה

צופן הדיאטה
סודות מהפכניים להרזיה מלאונרדו דה-וינצ'י ויחס הזהב.
איכלו לחם, שתו יין, השילו קילוגרמים מיותרים.
מאת סטיבן לנזלוטה
מאנגלית: יעל זיסקינד-קלר
ייעוץ מקצועי למהדורה העברית: הדיאטנית שרון גבריאל
הוצאת מטר – חיים נכון
מחיר מומלץ לצרכן: 88 ₪


זה היה מוכרח להגיע. אחרי צופן דה וינצ'י – הספר והסרט, אחרי סיורים מודרכים בפריז מכנסיית סן סולפיס אל הפירמידה של הלובר – והוכחת כל הנתונים המופרכים בספר, ובוודאי בסרט הקולנוע; עכשיו תור צופן הדיאטה על פי לאונרדו דה וינצ'י.

לפחות כך רואה זאת המחבר סטיבן לנזלוטה, שעל פי עדות גב הספר מיישם מזה 20 שנה את העקרונות המתמטיים של יחס הזהב פרי פיתוחו של דה וינצ'י, הן כאופה מומחה והן כאמן. הוא החליט ליישם את נוסחת יחס הזהב לתזונתו האישית ולתפריט בית הקפה שבבעלותו, וגילה גישה תזונתית פשוטה, טבעית וקלה לביצוע לתזונה בריאה – כך הוא אומר.

לנזלוטה משלב מזונות יומיומיים ביחס נכון כדי להאיץ חילוף חומרים ולהניע גלגלי תהליך הרזיה. בשיטתו משולבים תוכנית תזונה תלת-שלבית, תפריטי ארוחות ומתכונים – הכל מחוכמת הרנסנס ובהשראה איטלקית.
מידע נוסף על האיש ועל שיטתו תמצאו באתר: www.diet-code.com.

בספר שלושה חלקים. הראשון עוסק בהבנת הצופן, השני בביצוע תוכנית צופן הדיאטה, והחלק השלישי מביא את הבישול לפי צופן הדיאטה.
בין המתכונים בספר, המתייחסים ליחס הזהב בין חלבונים, שומנים ופחמימות:
במתאבני האנטי פסטי תמצאו גם ממרח שעועית לבנה, שום קלוי, וסלט חומוס בנוסח סרדיניה.
מרקים: מרק דגים רומאי, מרק עדשים, מרק פירות ים, מרק כרוב ופסטה, מרק עגבניות וטונה.
דגנים ומאפים: פולנטה מקמח תירס, דייסת קינואה, פילאף לחם, סטייק לחם.
סלטים: סלט עשבי תיבול מגוונים, סלט כרובית נפוליטני – ורטבים עבור סלטים.
ירקות: ירקות מושחמים, זוקיני צלויים בתנור, ירקות כתומים קלויים.
פסטה: פסטה עם סרדינים, פסטה וסלמון ברוטב פוטנסקה.
דגים: הלייבוט בסגנון פיצה, צדפות וריזוטו.
ביצים: ביצים אפויות עם שעועית וסלסה. עוף: קצ'טורה עוף, נקניקיות עוף עם שעועית.
בשר: נזיד טלה, שיפודי צלעות.
קינוחים: תאנים חלוטות, קרם מסקרפונה, מקצפות "מכוערות", קנולי דלעת.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה