צ'ורוס גבינה (מקלות סופגניות מלוחות) ברוטב שמנת ופטריות

כ-30 יחידות קטנותחומרים:לסופגניות מלוחות:1 כוס (250 מ"ל) מים1 חבילה (100 גרם) חמאת תנובה1 כוס (150 גרם) קמח¼ כפית מלח4-5 ביצים1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבןלרוטב שמנת ופטריות:1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן½ כוס (50 גרם) פטריות מיובשות (פורטובלו, פורצ'יני)½ שקית (100 גרם) פתיתי עמקמלח ופלפל לבןלטיגון:1 ליטר שמן אופן ההכנה:לצ'ורוס גבינה: בסיר בינוני מחממים את המים והחמאה עד לרתיחה מלאה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ כדקה עד להעלמת הגושים. מסירים מהלהבה ומוסיפים את פתיתי הפרמזן. מעבירים את התערובת אל קערת מערבל. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ויציב.בקערה קטנה מערבבים את הפטריות עם כוס מים רותחים ומניחים בצד.בסיר בינוני מחממים ליטר שמן לחום בינוני. בעזרת שקית זילוף מזלפים לשמן החם פס בצק באורך 4-5 ס"מ וקוטמים. מטגנים יחד 4-5 יחידות כ-3-4 דקות ומעבירים לנייר סופג.לרוטב שמנת ופטריות: חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים לסיר שמנת לבישול ורבע כוס מנוזלי הפטריות. מוסיפים את פתיתי העמק ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. הגשה: מגישים את הסופגניות המלוחות לצד הרוטב החם.למתכונים נוספים

כ-30 יחידות קטנות

חומרים:
לסופגניות מלוחות:
1 כוס (250 מ"ל) מים
1 חבילה (100 גרם) חמאת תנובה
1 כוס (150 גרם) קמח
¼ כפית מלח
4-5 ביצים
1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

לרוטב שמנת ופטריות:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
½ כוס (50 גרם) פטריות מיובשות (פורטובלו, פורצ'יני)
½ שקית (100 גרם) פתיתי עמק
מלח ופלפל לבן

לטיגון:
1 ליטר שמן

אופן ההכנה:
לצ'ורוס גבינה:
בסיר בינוני מחממים את המים והחמאה עד לרתיחה מלאה.
מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ כדקה עד להעלמת הגושים. מסירים מהלהבה ומוסיפים את פתיתי הפרמזן.
מעבירים את התערובת אל קערת מערבל.
מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ויציב.
בקערה קטנה מערבבים את הפטריות עם כוס מים רותחים ומניחים בצד.
בסיר בינוני מחממים ליטר שמן לחום בינוני.
בעזרת שקית זילוף מזלפים לשמן החם פס בצק באורך 4-5 ס"מ וקוטמים.
מטגנים יחד 4-5 יחידות כ-3-4 דקות ומעבירים לנייר סופג.

לרוטב שמנת ופטריות:
חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומעבירים לסיר בינוני.
מוסיפים לסיר שמנת לבישול ורבע כוס מנוזלי הפטריות.
מוסיפים את פתיתי העמק ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

הגשה:
מגישים את הסופגניות המלוחות לצד הרוטב החם.

למתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר