fbpx

צ'טני מנגו

צ'טני הוא מאכל הודי, מין ריבה חריפה שניתן לעשותה מפירות שונים, ואמר כבר מישהו שמספר מתכוני הצ'טני הוא כמספר ההודים בעולם
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

צ'טני הוא מאכל הודי, מין ריבה חריפה שניתן לעשותה מפירות שונים, ואמר כבר מישהו שמספר מתכוני הצ'טני הוא כמספר ההודים בעולם.
את הצ'טני ניתן לעשות ממנגו ירוק וקשה או ממנגו בשל ורך, זה מתכון יצירתי, ניתן לגוון לפי הטעם ולפי החומרים בבית.

חומרים:
1 ק"ג מנגו ירוק או בשל חתוך לקוביות של 1 – 2 ס"מ (אם המנגו בשל ונמעך לעיסה – גם טוב)
לימון פרוס לעיגולים, חתוכים לארבע
2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר.
2-3- פלפלים חריפים קצוצים
2 שיני שום קצוצים
1/2 כוס חומץ (יותר אם המנגו מאוד בשל)
1 כוס סוכר- עדיף חום (פחות אם המנגו מאוד בשל)
חצי כוס צימוקים
כפית מלח
כפית הל טחון
1/2 כוס מים פושרים

ניתן להוסיף לפי הטעם:
1 כף פפריקה
2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס זרעי שומר
1/2 כפית זרעוני חרדל שחורים (אותם יש לטגן קלות במעט שמן)

אופן ההכנה:
לסיר גדול מכניסים את הג'ינג'ר, לימון,פלפלים שום מים וחומץ.
מביאים לרתיחה.
כשמגיע לרתיחה עוברים לבישול איטי על להבה נמוכה במשך רבע שעה.
מוסיפים את הצימוקים, הסוכר והמלח, ואת שאר התבלינים.
ממשיכים לבשל כדי לאדות את עודף הנוזלים לצמצום התערובת.
כשהתערובת מסמיכה כמו ריבה בערך, מעבירים לצנצנות לאחסון בקירור.

להזמנת חופשה ב"רמות וליהנות" – 04-6731101 www.ramotour.co.il

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר