ציון לשבח לשמן הזית של ארץ גשור בתחרות בינלאומית לשמני זית

שמן הזית של קיבוץ גשור השוכן בדרום רמת הגולן, זכה בציון לשבח בתחרות בינלאומית לשמני זית שהתקיימה באומבריה שבאיטליה. התחרות המתקיימת זו השנה השלישית, משותפת לאחד מסניפי מועצת השמן הבינלאומית ולאלמה, בית ספר בינלאומי לקולינריה.

בתחרות השתתפו מאות יצרני שמן זית מכל העולם. מישראל השתתף בתחרות שמן הזית של קיבוץ יד מרדכי. שמן הזית של גשור שזכה הוא בציון לשבח הינו מזן קורנייקי.

כרמי הזיתים של קיבוץ גשור נטועים על כ- 550 דונם אדמה בזלתית ברום של 400 מטר ברמת הגולן. בכרמי הזית מגדלים כ- 11 זנים שונים מהם 8 נמצאים בסדרת הזנים (התשיעי בסדרה הוא שמן הבית – תערובת של שלושה זנים).

בגשור מייצרים את השתילים לבד, מגדלים ומעצבים אותם, מוסקים בשיטות מתקדמות מכניות, ללא מגע יד אדם תוך שימת דגש על הצרכים השונים של כל זן וזן. התהליך נמשך גם בבית הבד של הקיבוץ בו נשמרת טמפרטורת עבודה נמוכה (עומדים בתקן של האיחוד האירופי) וזמן ערבול מינימאלי על מנת לשמור על המרכיבים הבריאותיים ומאפייני הטעם של כל זן וזן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה