צ'יפס קייג'ון

 

מצרכים ל-4 מנות:
לצ'יפס:
5 תפוחי אדמה
לתערובת הקייג'ון:
1 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית אבקת שום
1 כפית טימין מיובש 
חצי כפית פלפל צ'ילי אדום גרוס

למטבל:
4 עגבניות קלופות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לאורך לרבעים. אם הם גדולים, חוצים כל רבע.
מחממים את השמן בסיר עמוק.
מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק עד שהם מזהיבים היטב.
מערבבים את תערובת הקייג'ון בקערה קטנה.
מוציאים את תפוחי האדמה המטוגנים מהשמן ומיד בוזקים עליהם את התערובת. מגררים את העגבניות ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
מגישים את הצ'יפס בקערה לשולחן ולידו את מטבל העגבניות.
טובלים את הצ'יפס במטבל ואוכלים.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י"ט בניסן תשס"ט, חוה"מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג'יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ'יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה