ציר בקר

ציר הוא מרק מרוכז המשמש בסיס לרטבים, מרקים ותבשילים שונים. מלאכת הכנת הציר פשוטה ביותר, אך דורשת סבלנות וזמן. אני ממליץ להכין כמות גדולה של ציר בפעם אחת ולשמרו בהקפאה בקופסאות קטנות המכילות עד כוס (250 מ"ל) ציר. רצוי גם להקפיא גם מנות קטנות של ציר במגש קוביות קרח. המתכון שלפניכם מניב ציר חום בעל טעמים עמוקים במיוחד, אל תפסחו על שלב השחמת העצמות המעניק לציר את הטעם העשיר והמלא.חומרים:3 ק"ג עצמות בקר (רצוי עצמות ברך) חתוכות 1 בקבוק יין אדום יבש5 גזרים פרוסים לפרוסות עבות4 בצלים חתוכים לרבעים 2 ראשי שום חצויים, לא מקולפים6 מקלות סלרי 21 צרור פטרוזיליה 1/2 צרור טימין1 כף פלפל שחור שלם3 כפות מלח ים10 עלי דפנהאופן נהכנה:מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את עצמות הבקר בתבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד השחמת העצמות. מוציאים את העצמות ומעבירים לסיר, ויוצקים לתבנית יין, ו"מנקים" את התנית ביין כדי להוציא שאריות שומן וטעם, מוסיפים לסיר.באותה תבנית מניחים גזר, בצל ושום, אופים כ-30 דקות עד השחמה, מוציאים ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הסלרי, פטרוזיליה, טימין, פלפל שחור, מלח ועלי דפנה. יוצקים כ-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה במשך 5 דקות ומסירים את הקצף שנוצר. מנמיכים להבה ומבשלים במשך כשלוש שעות, עד שהנוזלים מגיעים לחצי מהכמות. מסננים, ומניחים לצינון לפני ההקפאה. רשת ב'שארה חינאווי:רח' יפת 180 ביפו, טלפון להזמנות: 03-5075618מרכז מסחרי מיניקן רמת אביב החדשה, רח' רודנסקי 5 ת"א, טלפון להזמנות:03-6997878רח' ילדי טהרן 12, ראשון לציון (מאחורי הסינמה סיטי), טלפון להזמנות: 03-9413344.

ציר הוא מרק מרוכז המשמש בסיס לרטבים, מרקים ותבשילים שונים. מלאכת הכנת הציר פשוטה ביותר, אך דורשת סבלנות וזמן. אני ממליץ להכין כמות גדולה של ציר בפעם אחת ולשמרו בהקפאה בקופסאות קטנות המכילות עד כוס (250 מ"ל) ציר. רצוי גם להקפיא גם מנות קטנות של ציר במגש קוביות קרח.
המתכון שלפניכם מניב ציר חום בעל טעמים עמוקים במיוחד, אל תפסחו על שלב השחמת העצמות המעניק לציר את הטעם העשיר והמלא.

חומרים:
3 ק"ג עצמות בקר (רצוי עצמות ברך) חתוכות
1 בקבוק יין אדום יבש
5 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
4 בצלים חתוכים לרבעים
2 ראשי שום חצויים, לא מקולפים
6 מקלות סלרי
21 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור טימין
1 כף פלפל שחור שלם
3 כפות מלח ים
10 עלי דפנה

אופן נהכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים את עצמות הבקר בתבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד השחמת העצמות.
מוציאים את העצמות ומעבירים לסיר, ויוצקים לתבנית יין, ו"מנקים" את התנית ביין כדי להוציא שאריות שומן וטעם, מוסיפים לסיר.
באותה תבנית מניחים גזר, בצל ושום, אופים כ-30 דקות עד השחמה, מוציאים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את הסלרי, פטרוזיליה, טימין, פלפל שחור, מלח ועלי דפנה.
יוצקים כ-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים ברתיחה במשך 5 דקות ומסירים את הקצף שנוצר.
מנמיכים להבה ומבשלים במשך כשלוש שעות, עד שהנוזלים מגיעים לחצי מהכמות. מסננים, ומניחים לצינון לפני ההקפאה.

רשת ב'שארה חינאווי:
רח' יפת 180 ביפו, טלפון להזמנות: 03-5075618
מרכז מסחרי מיניקן רמת אביב החדשה, רח' רודנסקי 5 ת"א, טלפון להזמנות:
03-6997878
רח' ילדי טהרן 12, ראשון לציון (מאחורי הסינמה סיטי), טלפון להזמנות: 03-9413344.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר