חומרים
נתח סינטה מיושן במשקל 2.5 קג'
150 גרם חמאה
10 ענפי רוזמרין
2 כפות של חרדל דיז'ון
12 שיני שום מקולפות ושבורות
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
אופן הכנה
מחממים תנור לחום גבוה
ממליחים ומפלפלים את הבשר ומעסים היטב את הנתח, מורחים היטב בחמאה ואז בשכבת חרדל
מפזרים מעל ענפי רוזמרין קרועים ביד
בעזרת סכין יוצרים חורים בנתח ונועצים את שיני השום
מניחים מחוץ למקרר לשעה
מכניסים את הנתח לתנור על רשת ומניחים תבנית ריקה בתחתית התנור כדי לקלוט את הנוזלים שניגרים מהנתח
לאחר 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל 180 מעלות ומוציאים את התבנית התחתונה וממשיכים לצלות עוד כ חצי שעה עד לדרגת מדיום-רר (שעה למדיום וול)
מוסיפים מעט מים וחמאה לתבנית הנוזלים , מעבירים למחבת ומצמצמים ליצירת רוטב.
מגישים חם או קר בלווי הרוטב.