fbpx

צלי בקר בחרדל דיז'ון

חומריםנתח סינטה מיושן במשקל 2.5 קג'150 גרם חמאה10 ענפי רוזמרין2 כפות של חרדל דיז'ון12 שיני שום מקולפות ושבורותפלפל שחור גרוסמלח לפי הטעםאופן הכנהמחממים תנור לחום גבוהממליחים ומפלפלים את הבשר ומעסים היטב את הנתח, מורחים היטב בחמאה ואז בשכבת חרדלמפזרים מעל ענפי רוזמרין קרועים בידבעזרת סכין יוצרים חורים בנתח ונועצים את שיני השוםמניחים מחוץ למקרר לשעהמכניסים את הנתח לתנור על רשת ומניחים תבנית ריקה בתחתית התנור כדי לקלוט את הנוזלים שניגרים מהנתחלאחר 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל 180 מעלות ומוציאים את התבנית התחתונה וממשיכים לצלות עוד כ חצי שעה עד לדרגת מדיום-רר (שעה למדיום וול)מוסיפים מעט מים וחמאה לתבנית הנוזלים , מעבירים למחבת ומצמצמים ליצירת רוטב.מגישים חם או קר בלווי הרוטב.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים
נתח סינטה מיושן במשקל 2.5 קג'
150 גרם חמאה
10 ענפי רוזמרין
2 כפות של חרדל דיז'ון
12 שיני שום מקולפות ושבורות
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם

אופן הכנה
מחממים תנור לחום גבוה

ממליחים ומפלפלים את הבשר ומעסים היטב את הנתח, מורחים היטב בחמאה ואז בשכבת חרדל

מפזרים מעל ענפי רוזמרין קרועים ביד

בעזרת סכין יוצרים חורים בנתח ונועצים את שיני השום

מניחים מחוץ למקרר לשעה

מכניסים את הנתח לתנור על רשת ומניחים תבנית ריקה בתחתית התנור כדי לקלוט את הנוזלים שניגרים מהנתח

לאחר 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל 180 מעלות ומוציאים את התבנית התחתונה וממשיכים לצלות עוד כ חצי שעה עד לדרגת מדיום-רר (שעה למדיום וול)

מוסיפים מעט מים וחמאה לתבנית הנוזלים , מעבירים למחבת ומצמצמים ליצירת רוטב.

מגישים חם או קר בלווי הרוטב.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר