צלי שייטל בתפוחים מיובשים, חרדל ודבש

 

רכיבים ל- 7 סועדים
1.2 ק”ג נתח שייטל (“אדום אדום”)
130 גרם תפוחים פרוסים מיובשים (כוס וחצי דחוס)
2 וחצי כוסות סיידר (לא מוגז) או מים

למשרה
3 כפות שמן קנולה
2 כפות חרדל דיז’ון (משחה)
3 שיני שום קצוצות
חצי כפית קימל טחון
2 כפות דבש
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
2 ענפי טימין

הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד צ’אטני תפוחי עץ (לא הכרחי).

אופן ההכנה
משרים את התפוחים היבשים בסיידר או במים למשך לילה.

מחממים תנור לחום בינוני נמוך (150 מעלות). פורסים על גבי תבנית אפיה נייר אלומיניום הגדול במידותיו מגודל התבנית, ומעליו נייר פרגמנט הזהה בגודלו לנייר האלומיניום. מסדרים כ- 1/3 מכמות התפוחים במרכז התבנית ומעליהם מניחים את נתח הבשר.

מערבבים את חומרי המשרה (למעט הטימין) ומושחים את הנתח מכל צדדיו. מסדרים על צידו העליון של הנתח 1/3 נוסף של התפוחים ומעליהם את ענפי הטימין.

מקפלים את נייר האלומיניום והפרגמנט מסביב לנתח, כך שתתקבל צורת מעטפה סגורה היטב (אטומה) למניעת בריחת נוזלים החוצה במהלך הצלייה.

מכניסים את התבנית לתנור החם וצולים את הנתח כ- 4 שעות.

מוציאים את התבנית מהתנור ומשהים למנוחה כ- 15-20 דקות.

מסירים את המעטפת, מקשטים ביתרת התפוחים ומגישים לצד צ’אטני תפוחים.









היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה