צלעות טלה בכמון ודבש על מצע אספרגוס בחמאה ולימון

 

החומרים לצלעות טלה:
12 יח' צלעות טלה
1/4 כוס שמן
מלח ים
פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון טחון
1/4 כוס דבש

החומרים לאספרגוס בחמאה ולימון:
2 זרי אספרגוס
100 גרם חמאה
מיץ מ-3 לימונים
2 כפות סוכר
מלח

אופן הכנת הצלעות:
מחממים במחבת פסים את שמן הזית, מפלפלים וממליחים את הצלעות ומפזרים מעליהן את הכמון.
כשהשמן חם, מניחים את הצלעות כשתי דקות מכל צד.
מוציאים מהמחבת ומניחים על תבנית, ושומרים חם בתנור על 170 מעלות למשך 4-5 דקות.

אופן הכנת האספרגוס:
מרתיחים בסיר מים עם קצת מלח, ומכניסים את האספרגוס למשך
עם מים קרים על מנת לעצור את תהליך הבישול של האספרגוס.
מסננים ומניחים בצד.
מחממים את החמאה.
מוסיפים לימון וסוכר ומצמצמים את הרוטב בשליש.
מוסיפים את האספרגוס ומבשלים אותו ברוטב כ-3 דקות.

הצעת הגשה:
מניחים מספר אספרגוסים במרכז צלחת עגולה.
מעליהם מניחים שלוש יח‘ של צלעות טלה.
מזליפים דבש על הצלעות ועל האספרגוס, ומעטרים עם רצועות גזר דקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה