fbpx

צלעות טלה בליווי מחיית בטטה ופלפלים קלויים בגריל ברוטב יין ופיסטוקים

חומרים ל-5 סועדים10 יחידות צלעות טלהכוס שמן זיתחצי כפית פלפל שחור גרוסחצי כפית מלחחצי כוס יין אדום3 גבעולי רוזמרין4 יחידות בטטה בגודל בינוני50 גרם מחמאה או מרגרינה3 יחידות פלפל אדום3 יחידות פלפל צהוב3 יחידות פלפל ירוקכפית שום טחוןחומרים לרוטב1.5 כוס מיםרבע כוס יין אדום2 כפות סויה כף אבקת מרק בשרקורט פלפל שחורכף קורנפלור150 גרם פיסטוקים קצוצים גסאופן הכנה1. משרים את הצלעות בשמן זית, פלפל, מלח, יין ורוזמרין למשך שעה.2. צולים את הצלעות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות.3. מבשלים את הבטטה ומכינים מחית (ערבוב של הבטטה עם מחמאה, מלח ופלפל).4. חותכים את הפלפלים ("חיתוך דפנות"), מערבבים את הפלפלים עם שמן זית, מלח, פלפל ושום.5. צולים את הפלפלים בתנור בחום 200 מעלות למשך 10 דקות.6. להכנת הרוטב מערבבים את חומרי הרוטב, למעט הפיסטוקים והקורנפלור, ומבשלים על אש נמוכה למשך 10 דקות.7. מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים (קרים) ובוזקים לנוזל החם, מרתיחים שוב ומכבים את הגז.8. להגשה: מסדרים במרכז הצלחת את מחיית הבטטה, עליו את הצלעות ומסביב את הפלפלים הקלויים ואת הרוטב. על הרוטב מפזרים את הפיסטוקים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל-5 סועדים
10 יחידות צלעות טלה
כוס שמן זית
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
חצי כוס יין אדום
3 גבעולי רוזמרין
4 יחידות בטטה בגודל בינוני
50 גרם מחמאה או מרגרינה
3 יחידות פלפל אדום
3 יחידות פלפל צהוב
3 יחידות פלפל ירוק
כפית שום טחון

חומרים לרוטב
1.5 כוס מים
רבע כוס יין אדום
2 כפות סויה
כף אבקת מרק בשר
קורט פלפל שחור
כף קורנפלור
150 גרם פיסטוקים קצוצים גס

אופן הכנה
1. משרים את הצלעות בשמן זית, פלפל, מלח, יין ורוזמרין למשך שעה.

2. צולים את הצלעות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות.

3. מבשלים את הבטטה ומכינים מחית (ערבוב של הבטטה עם מחמאה, מלח ופלפל).

4. חותכים את הפלפלים ("חיתוך דפנות"), מערבבים את הפלפלים עם שמן זית, מלח, פלפל ושום.

5. צולים את הפלפלים בתנור בחום 200 מעלות למשך 10 דקות.

6. להכנת הרוטב מערבבים את חומרי הרוטב, למעט הפיסטוקים והקורנפלור, ומבשלים על אש נמוכה למשך 10 דקות.

7. מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים (קרים) ובוזקים לנוזל החם, מרתיחים שוב ומכבים את הגז.

8. להגשה: מסדרים במרכז הצלחת את מחיית הבטטה, עליו את הצלעות ומסביב את הפלפלים הקלויים ואת הרוטב. על הרוטב מפזרים את הפיסטוקים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר