צלעות טלה בשומר וחצילים

 

4 מנות

חומרים:
1 כתר צלעות טלה (12 צלעות)
4 פקעות שומר בינוניות
2 חצילים בלאדי בינוניים
1/2 כוס ג'ין
6 שיני שום
שמן זית לטיגון וצלייה
פלפל גרוס, מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-250 מעלות.
צולים את הכתר בשלמותו במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ.
פורסים את הצלעות (עם סכין חד בין העצמות).
בינתיים, חותכים את החצילים לשישיות לאורך, מברישים במעט שמן זית וזורים מלח ופלפל גרוס.
צולים את החצילים בתנור מייד לאחר הוצאת הכתר עד שמזהיבים ומתרככים.
את השומר חותכים לשישיות לאורך. מטגנים במעט שמן זית טיגון איטי על אש נמוכה עד שמזהיב מכל הצדדים.
מוציאים מהמחבת ויוצקים על המחבת החם את הג'ין (זהירות שלא ידלק). מרכזים מעט, מתבלים במלח ופלפל – זה הרוטב למנה.
במחבת ברזל עם פסים מולהט, צורבים את הצלעות בשני הצדדים – כדקה וחצי בכל צד.

בניית המנה:
מניחים את החצילים, מעליהם את השומר המטוגן, מסדרים בהצלבה את הצלעות, ויוצקים את רוטב הג'ין כך שכל המרכיבים יספגו אותו.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה