fbpx

צלעות טלה ועוגת חצילים ממולאת פירה

מצרכים ל-10 סועדים3 יחידות צלעות מחוברות יחדיו לכל סועד4 חצילים גדולים פרוסים לאורך10 יחידות תפו"א בינוני2 יחידות בצל3 שיני שוםחצי ק"ג סוכר.1 בקבוק יין אדום יבש1 כפית ציר בקר300 גרם שעועית ירוקה2 גזרים מגולפיםשמן זיתמלח/פלפלאופן ההכנהלתבל את הצלעות עם מלח ,פלפל ושמן זית.לצרוב את הצלעות על הגריל ולהניח בתבנית שיכולה להיכנס לתנור לטמפרטורה של 180 מעלות ל כ-12 דקות.לטגן את פרוסות החצילים ולרפד בקוקוט חד פעמי ממתכת(כלי מתכת קטן חד פעמי) כאשר משאירים שוליים לסגירה.לבשל את תפו"א האדמה יחד עם הבצל והשום במים עד רכות לטחון ולתבל.להעביר את מסת הפירה לתוך הקוקוטים ולסגור מעל עם קצות החציל שנשארו.ליצור כרמל מהסוכר ולהוסיף בזהירות תוך כדי ערבוב עם כף עץ את היין האדום,להביא לרתיחה ,להוסיף את ציר הבקר ולצמצם את הנוזל בחצי עד קבלת סמיכות של רוטב.לגלף בצורה יפה בעזרת קולפן את הגזר ולבשל במים רותחים כ 7 דקות,את השעועית לבשל גם במים רותחים כ-3 דקות בלבד,לסנן מהמים ולתבל במלח פלפל ושמן זית.הרכבת המנהלהפוך את קוקוט החצילים הממולא פירה על צלחת, להשעין את הצלעות על ה"עוגה" לקשט בירקות וליצוק מעל רוטב
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים ל-10 סועדים
3 יחידות צלעות מחוברות יחדיו לכל סועד
4 חצילים גדולים פרוסים לאורך
10 יחידות תפו"א בינוני
2 יחידות בצל
3 שיני שום
חצי ק"ג סוכר.
1 בקבוק יין אדום יבש
1 כפית ציר בקר
300 גרם שעועית ירוקה
2 גזרים מגולפים
שמן זית
מלח/פלפל

אופן ההכנה
לתבל את הצלעות עם מלח ,פלפל ושמן זית.

לצרוב את הצלעות על הגריל ולהניח בתבנית שיכולה להיכנס לתנור לטמפרטורה של 180 מעלות ל כ-12 דקות.

לטגן את פרוסות החצילים ולרפד בקוקוט חד פעמי ממתכת(כלי מתכת קטן חד פעמי) כאשר משאירים שוליים לסגירה.

לבשל את תפו"א האדמה יחד עם הבצל והשום במים עד רכות לטחון ולתבל.

להעביר את מסת הפירה לתוך הקוקוטים ולסגור מעל עם קצות החציל שנשארו.

ליצור כרמל מהסוכר ולהוסיף בזהירות תוך כדי ערבוב עם כף עץ את היין האדום,להביא לרתיחה ,להוסיף את ציר הבקר ולצמצם את הנוזל בחצי עד קבלת סמיכות של רוטב.

לגלף בצורה יפה בעזרת קולפן את הגזר ולבשל במים רותחים כ 7 דקות,את השעועית לבשל גם במים רותחים כ-3 דקות בלבד,לסנן מהמים ולתבל במלח פלפל ושמן זית.

הרכבת המנה
להפוך את קוקוט החצילים הממולא פירה על צלחת, להשעין את הצלעות על ה"עוגה" לקשט בירקות וליצוק מעל רוטב

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר