צלעות טלה ועוגת חצילים ממולאת פירה

 

מצרכים ל-10 סועדים
3 יחידות צלעות מחוברות יחדיו לכל סועד
4 חצילים גדולים פרוסים לאורך
10 יחידות תפו"א בינוני
2 יחידות בצל
3 שיני שום
חצי ק"ג סוכר.
1 בקבוק יין אדום יבש
1 כפית ציר בקר
300 גרם שעועית ירוקה
2 גזרים מגולפים
שמן זית
מלח/פלפל

אופן ההכנה
לתבל את הצלעות עם מלח ,פלפל ושמן זית.

לצרוב את הצלעות על הגריל ולהניח בתבנית שיכולה להיכנס לתנור לטמפרטורה של 180 מעלות ל כ-12 דקות.

לטגן את פרוסות החצילים ולרפד בקוקוט חד פעמי ממתכת(כלי מתכת קטן חד פעמי) כאשר משאירים שוליים לסגירה.

לבשל את תפו"א האדמה יחד עם הבצל והשום במים עד רכות לטחון ולתבל.

להעביר את מסת הפירה לתוך הקוקוטים ולסגור מעל עם קצות החציל שנשארו.

ליצור כרמל מהסוכר ולהוסיף בזהירות תוך כדי ערבוב עם כף עץ את היין האדום,להביא לרתיחה ,להוסיף את ציר הבקר ולצמצם את הנוזל בחצי עד קבלת סמיכות של רוטב.

לגלף בצורה יפה בעזרת קולפן את הגזר ולבשל במים רותחים כ 7 דקות,את השעועית לבשל גם במים רותחים כ-3 דקות בלבד,לסנן מהמים ולתבל במלח פלפל ושמן זית.

הרכבת המנה
להפוך את קוקוט החצילים הממולא פירה על צלחת, להשעין את הצלעות על ה"עוגה" לקשט בירקות וליצוק מעל רוטב






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה