חומרים לסלט עדשים:
100 גר' עדשים כתומות
100 גר' עדשים שחורות
גזר
זוקיני
בצל סגול
ענף טימין קצוץ
50 מיל' שמן זית
אופן ההכנה:
שוטפים את העדשים היטב ומבשלים בנפרד מספר דקות עד לריכוך.
במקביל מקפיצים את הירקות עם מעט שמן זית.
מניחים בקערה ומתבלים.
חומרים לצלעות טלה:
4 צלעות טלה
ענף טימין קצוץ
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מתבלים את הצלעות וצורבים על הגריל מכל הצדדים,
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 כ – 8 דקות.
הרכבת המנה:
מניחים במרכז הצלחת מעט מסלט העדשים,
מסדרים מעל את הצלעות,
יוצקים משני הרטבים מסביב .
ניתן לקשט את המנה עם שום קונפי (שום שבושל בשמן זית, מלח, פלפל וטימין על אש נמוכה עד לריכוך).