צלעות טלה צלויות מונחות על מצע אורז בעיטור ספירלת קישואים צרובים, עגבניות קוביות ופלפל חריף מטוגן מוגש ברוטב פלפלת

 

החומרים
3 יח' צלעות טלה כ – 60 גר' יחדה.
120 גרם פתיתים.
2 יחידות בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות.
חצי כוס יין אדום.
קורט מלח, פלפל.
רבע כוס שמן זית.
1 יח' עגבנייה בינונית בשלה ,קלופה ,וחתוכה לקוביות {ללא גרעינים}.
1 יח' פלפל חריף מטוגן.
1 יח' קישוא בינוני פרוס לפלחים דקים.
רבע כוס שמנת פרווה לבישול.

ההכנה
יש להשרות את הצלעות במשרה כ- שעה המורכב 2 יח' שיניי שום כתושות,
רבע כוס יין לבן, 2 יח' עליי דפנה , מלח , פלפל.

לחמם במחבת מעט שמן זית , להניח את הצלעות לטגנם מ- 2 הצדדים כ- 4 דקות מכל צד עד לרמת עשייה הרצוייה.

בכלי נפרד יש להרתיח 2 כוסות מים + שמן זית ותבלינים.

במחבת נפרדת יש לטגן את הבצל עד לקבלת צבע זהוב להוסיף פנימה את הפתיתים להמשיך טיגון עד לשינוי צבע , להוסיף פנימה את המים הרותחים לכסות ולבשל על להבה נמוכה כ- 15 דקות , להוציא ולהניח במרכז צלחת כמות רצוייה, מעל להניח את הצלעות.

במחבת הסגירה של צלעות הטלה יש להניח על הגז להוסיף פנימה את היין האדום להרתיח עד לריכוז הנוזל , להשלים טעם ולבסוף להוסיף מעט שמנת פרווה תוך כדיי רתיחה עד לקבלת רמת סמיכות רצויה , את הרוטב יש ליצוק מעל לצלעות.

בכוס קטנה יש להניח את קוביות העגבניות מתובל בשמן זית , מלח , פלפל, מעט מיץ לימון טרי, ולהניח מעל את פלפל החריף המטוגן.

את טבעות הקישואים יש לטגן במחבת מסומנת מ- 2 הצדדים , להוסיף שמן זית , מלח גס , פלפל גרוס , לסדר את הקישואים בצורת ספירלה בדופן הצלחת ולהגיש חם .






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה