fbpx

צ'לפק עם מטבל חלבי לחג השבועות

מאכל בוכרי
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 



לבצק:

3 כוסות קמח
4 כפות שמן
1 כפית שטוחה מלח
1 כוס מים פושרים ( ½ כוס מים לשמרים וכ- ½ כוס מים לבצק)
25 גר' שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כף קמח

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לנפות את הקמח, להוסיף שמן ומלח.
בכוס לערבב ½ כוס מים פושרים, שמרים, כף סוכר וכף קמח.
לתת לשמרים לתסוס ולהוסיף לקערת הקמח.
לערבב ולהוסיף לעיסה בהדרגה עוד כ- ½ מים פושרים עד שהבצק רך ומתאחד.
לכסות בניילון ולתת לבצק לנוח כ- 5 דקות.
ללוש שנית ולתת לבצק לנוח כ- ½ שעה.
לחלק את הבצק ל- 20 חלקים, לשים מעט שמן בכפות הידיים ובעזרת האצבעות
לשטח את הבצק לצורה עגולה בעובי 1 ס"מ, לשים במגש גדול למנוחה כ- 10 דקות.
בסיר טיגון לחמם שמן היטב.
(הבוכרים נוהגים לטגן בדיגי צויין- סיר לטיגון מפלדה יצוקה).
לטגן את עיגולי הבצק בשמן החם משני הצדדים לצבע חום יפה,
להוציא מהשמן ולהניח על נייר סופג .
להגיש לשולחן הסעודה את הצ'לפק חם כשהמטבל החלבי מונח בקערה לצידו.


מטבל חלבי:

½ קופסא גבינה סקי 5% או 9%
1 אשל
קורט מלח
3 שיני שום כתוש
1 כפית נענע יבשה
מעט מיץ לימון

לערבב את כל החומרים ולהגיש.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר