fbpx

צפי מכירות התפוחים בחגים: כ- 14 אלף טון, גידול של כ- 15% לעומת העונה הקודמת

השנה נפתח הקטיף לציבור הרחב בבוסתנים משפחתיים באזור הגליל והגולן
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

לרגל עונת קטיף התפוח, הנמצאת בעיצומה, מפרסמת מועצת הצמחים-ענף הפירות את צפי המכירות בחגי תשרי. מהנתונים עולה כי אזרחי ישראל יצרכו כמות של כ- 14 אלף טון תפוחים בחגי תשרי, גידול של כ- 15% לעומת העונה הקודמת.

עוד עולה מהנתונים כי בעשור האחרון הוכפל יבול התפוחים מ-60 אלף טון בשנת 1994 ליבול של כ-120 אלף טון בעונה הנוכחית.

לדברי עמוס לוין, יו"ר שולחן התפוח במועצת הצמחים: "השנה מציינים מגדלי התפוח הישגים רבים, כבין החשובים ביניהם:
שפע התוצרת המקומית סיפק את כל התצרוכת של השוק הישראלי.
זנים חדשים הובאו מאירופה וארה"ב, ביניהם: "גאלה", "פינק ליידי", "ברייברן", "פוג'י", ו"אמפייר". זנים אלה הותאמו לתנאי הגידול ולתנאי מזג האוויר בישראל, מה שיצר פרי משובח יותר ומנע את הצורך ביבוא של זנים אלה מחו"ל.


עובדות שכדאי לדעת על התפוח:
· התפוח הוא הפרי הנצרך השכיח ביותר בישראל ובעולם.
· הישראלי צורך בממוצע כ-20 ק"ג תפוחים לשנה. בין השעורים הגבוהים בעולם.
· כ- 90% מיבול התפוחים בארץ גדלים בגליל ובגולן, כששטח המטעים משתרע על כ- 45 אלף דונם.

עוד אמר עמוס לוין: "מגדלי התפוח הציגו השנה שפע יבולים ואיכות פרי גבוהה, כשהיעד הבא הוא שיפור איכות הפרי ואקלום זנים חדשים. לקראת חגי תשרי צפוי גידול של כ- 15% אחוזים בביקושי השוק הישראלי, כשהשנה אנו פותחים את הקטיף לציבור הרחב בבוסתנים משפחתיים באזור הגליל והגולן".

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה