צ'רלי בממלכת הסברס

המפגש הראשון של צ'רלי פדידה, שף מלון שרתון ת"א ומסעדת Olive Leaf האיכותית השוכנת שף צ'רךי פדידה, שרתון תבמלון , עם פרי הצבר, היה כשנתקל ליד דימונה במטע סברס. משם הוא הביא ענפים ופירות, והחל לשלב את הסברס במספר מנות.
עתה הוא ממסד את יחסיו עם הפרי המאתגר – קוצים בחוץ וגלעינים/חרצנים/זרעים בפנים, ומקיים מתחילת אוגוסט עד סוף החודש ובשיתוף עם חוות צברי אורלי מרמת הנגב, פסטיבל בו הוא משלב מנות שלו עם פרי הצבר.

צ'רלי נתן לסברס פרשנויות משלו עם משקה סברס וחלב קוקוס עם ג'ינג'ר, מרק סברס אדום וצונן המוגש בתוספת סורבה סברס מרענן או גספצ'ו סברס, סביצ'ה מוסר ים בתוספת כוסברה ופלפלים חריפים, או מנה איזוטרית של ענפי צבר חלוטים ומוקפצים עם ירקות צבעוניים. אפשר לקנח בפאי סברס אדום עם קרם שקדים ובצק פריך, ובין לבין סברס הזמינו ממנות השף של צ'רלי פדידה, שרעייתי ואני אוהבים מאוד.

כך התחלתי עם קוקטייל הסברס (25 ₪) עם חלב קוקוס וזנגביל, שהוגש חם מדי לטעמי ואהב את קוביות הקרח שקיבלנו. זה שצריך להיפטר מהגרעינים בפה, מטריד במשקה זה.

קרפצ'ו פילה בקר (64 ₪) – נתחים פרוסים מתובלים בכמון, מלח גס ושמן זית, עם פלפלים קלויים וצ'יפס שום – היה מעולה, ונהנה מהלחמים הטריים המוגשים עם פסטו, שומים וזיתים.
אני אוהב תמיד את שקדי העגל (68 ₪). אלה הוגשו מטוגנים ועם ציר עגל ועירית קצוצה לצד ניוקי תפוחי אדמה ביתי שהיו רכים מדי, אולי כקונטרה לבשר שקדי העגל, אבל היה עדיף שיהיו קשיחים יותר.

למנה עיקרית בחרנו שנינו בפילה דניס אפוי (94 ₪), המגיע עם ממרח זיתי קלמטה ועירית קצוצה, בתוספת קרם עגבניות שרי בוויניגרט לימון וג'ינגר, ובצד קוביות תפוחי אדמה פריכות. מנה מושלמת. דג טרי ואיכותי, הכנה מדויקת, ופרזנטציה מרהיבת עין כדרכו של השף פדידה.

מאחר שהשף חשב שלא אכלנו מספיק, הוא דאג לנו ושיגר לשולחננו מנה מעוצבת של קבבון טלה ופילה בקר, בהחלט הצגת תכלית של איכות הבשרים של אוליב ליף.

לקינוח חזרנו אל הסברס: פאי סברס אדום עם קרם שקדים ובצק פריך, כדור סורבה, חצי פרי צבר – מרכיבים שאת חלקם פגשנו בקוקטייל הצבר שקדם לארוחה, אך הפעם התרגלנו כבר כנראה, ומכל מקום הקינוח היה מצוין, ולצדו קנקן תה נענע.
ויתרנו על הפיתוי של כנאפה סברס ופיצוחים. בכל זאת, גם לנו יש גבול.

אם אתם רוצים להתקרב אל פרי הסברס, נצלו את ימי חופשת הקיץ וסעו אל חוות צברי אורלי שברמת הנגב. במסגרת הפסטיבל תוכלו ליהנות ממבצע מיוחד המעניק 10% הנחה על מכירת סברס למבקרים בחווה.

מסתבר כי מומחי התזונה מכנים את הצבר כ"דבר הטוב הבא", בזכות טעמו ותרומתו התזונתית הרבה. הצבר אורגני, גדל ללא שימוש בחומרי הדברה או קוטלי עשבים מזהמים, ונחשב כתזונה אידיאלית לסובלים מהשמנת יתר וסוכרתיות, עם תרומה לתזונה בריאה לילדים ולאוכלוסייה המתבגרת.
בחוות אורלי תמצאו פרי צבר אדום, סגול, צהוב וכתום, עם זני פטנט אשר פותחו במשך 17 שנים בישראל באמצעות טכניקות הכלאות, יישום אגרו-טכני ומחקר מקיף בתחום טכנולוגית המזון.
בחווה תוכלו לטעום וללמוד על יתרונות הצבר הפרי והענפים, ולראות מה עושה יחידת מחקר ופיתוח מתקדמת לתחומי תעשיית המזון, החתומה על מגוון מוצרים כמו קונפיטורות ומחיות, גלידות, מעדני חלב, חמוצים, סלטים, מיצים, ענפים קפואים לבישול, לחם, חטיפי בוקר ומאפים.

מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב
הירקון 115 תל-אביב. 03-5219300. חניה חינם בחניון המלון לאורחי המסעדה

א'-ה' 22:30-19:00
חוות צברי אורלי, רמת הנגב, כביש 204. 058-4707070






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה