קאפקייקס – ספר הקאפקייקס הראשון בעברית

המאפה האמריקאי החביב הזה הפך לטרנד חוצה יבשות וגבולות, ולאחרונה אף התאזרח אצלנו. הקאפקייקס היפהפיים מתאימים לכל אירוע, ניתן לגוון בציפויים וקישוטים, ואם מוסיפים להם מעט ידע קונדיטורי (כפי שנעשה בספר הזה) אפשר להפכם למעדן של ממש

קאפקייקס
ספר הקאפקייקס הראשון בעברית
מאת ויולה גורן
צילום: דניה ויינר
פן הוצאה לאור וידיעות ספרים
המחיר 118 ₪

המאפה האמריקאי החביב הזה הפך לטרנד חוצה יבשות וגבולות, ולאחרונה אף התאזרח אצלנו. הקאפקייקס היפהפיים מתאימים לכל אירוע, ניתן לגוון בציפויים וקישוטים, ואם מוסיפים להם מעט ידע קונדיטורי (כפי שנעשה בספר הזה) אפשר להפכם למעדן של ממש.

הספר כתוב בבבהירות ומחולק לפרקים:
כל הנחוץ לאפיית קאפקייקס – רשימה של הכלים והחומרים העיקריים הדרושים להכנת קאפקייקס
מתכוני ציפוי בסיסיים – לאחר שמשתלטים עליהם, ניתן לגוון עם טעמים וצבעים שונים.
העיקר הוא המילוי – למרות שכביכול נראה שהעיקר בקאפקייק הוא הציפוי המרהיב, פרק זה מציע מתכונים מגוונים ומפתיעים שמוכיחים כי אין זה כך.
העיקר הוא הציפוי – למרות הנאמר לעיל, הרי אי אפשר קאפקייק ללא ציפוי, ופרק זה מגיש סדרה של מתכונים לציפויים מיוחדים המתאימים לכל גיל וטעם.
על טהרת השוקולד – מקינוחי שוקולד קלאסיים (כמו קאפקייק סופלה שוקולד) עד מתכונים הרפתקניים (כמו קאפקייק שוקולד מיונז).
חייבים גם מלוח – נכון שבדרך כלל כשאומרים קאפקייק חושבים על מאפה מתוק, אך ויולה גורן מפתיעה אותנו עם מבחר מתכונים לקאפקייקס מלוחים (כמו קאפקייק סופלה גבינה, קאפקייק כרישה ובצל), שיכולים לשמש כמתאבנים.
גם בחגים ומועדים – תוספת למאפי החג, וכן קאפקייקס לאירועים מיוחדים: ימי הולדת, ברית/ה, וחתונה
כל מתכון מתאים לשני גדלים של קאפקייקס – לגודל סטנדרטי ולקאפקייקס קטנטנים, שנאכלים בשני ביסים.

ויולה גורן, מחלוצות הקאפקייקס בארץ, היא קונדיטורית מדופלמת עם ניסיון עבודה בארץ ובארה"ב. היא גם בעלת החנות/בית הקפה Viola's Cupcakes ברחוב דיזנגוף בת"א.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר