קארי כרובית, בטטה ואפונה

המטבח ההודי כיכב בגיליון הצמחוני של “על השולחן”, והסיבות ברורות: רוב תושביה של תת היבשת הם צמחונים, והמטבח ההודי מצליח להפיק עושר טעמים ומאכלים ללא שימוש בדגים או בשר. טיפ של אורלי: “לא משנה אילו ירקות תחליטו לבשל בקארי — תמיד כדאי לטגן אותם קודם בחמאה ותבלינים שלמים. בסוף הבישול מוסיפים קצת חלב קוקוס או יוגורט”

חומרים ל-4 מנות:
3 כפות גהי או חמאה מומסת
1 כפית זרעי חרדל שחור
1 כפית זרעי כמון
1 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ
1/2 פלפל צ’ילי טרי קצוץ
1 כרובית מפורקת לפרחים
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 3 ס”מ
1 כפית כורכום
1 כפית קארי
1 כפית גראם מסאלה
1 כוס אפונה קפואה
1/2 פחית קרם חלב קוקוס
מלח

אופן ההכנה:
מחממים גהי, חרדל, זרעי כמון, ג’ינג’ר וצ’ילי בסיר בינוני על להבה בינונית,
עד שעולה ריח תבלינים נעים.
מוסיפים כרובית ובטטה ומטגנים 3-2 דקות.
מוסיפים כורכום, קארי, גראם מסאלה וכוס מים.
מכסים ומבשלים כרבע שעה, או עד שהירקות מעט רכים.
מוסיפים אפונה, חלב קוקוס ומלח, ומבשלים 5 דקות נוספות.

ממתכוני "האוצר של על השולחן 2008" – 100 המתכונים הטובים ביותר של מגזין האוכל "על השולחן"

צילום: רונן מנגן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר