ל- 5 סועדים:
חומרים לקבבונים:
1 ק"ג פילה סלמון קצוץ לקוביות
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 חלמונים
100 מ"ל שמן זית
שן שום
פטרוזיליה
מלח
פלפל
חומרים לרוטב:
100 גרם חמאה
1/2 בצל לבן קצוץ דק
3 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
200 מ"ג שמנת מתוקה.
סוכר
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את החומרים לקבבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים כדורונים במשקל של כ-60 גרם כ"א.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 5 דקות.
אופן הכנת הרוטב:
ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצל עד לקבלת צבע זהוב.
מוסיפים את הדלעת ומערבבים.
מוסיפים מים בכמות שתכסה את הדלעת ומבשלים עד להתרככות שתאפשר טחינה.
טוחנים את הדלעת עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את השמנת ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
מצמצמים על האש עד לקבלת רוטב קרמי עדין.
אופן ההגשה:
מניחים שלושה קבבונים על פרוסת דלעת אפויה בתנור ובוזקים מעל את הרוטב.
ניתן להגיש בליווי רצועות פלפל צבעוני ובעיטור שומשום.
ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9