קבבוני סלמון ברוטב דלעת

ל- 5 סועדים:חומרים לקבבונים: 1 ק"ג פילה סלמון קצוץ לקוביות1 בצל לבן חתוך לקוביות2 חלמונים100 מ"ל שמן זיתשן שוםפטרוזיליהמלחפלפלחומרים לרוטב:100 גרם חמאה1/2 בצל לבן קצוץ דק3 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות200 מ"ג שמנת מתוקה.סוכרמלחפלפל לבןאופן ההכנה:מערבבים בקערה את החומרים לקבבונים עד לקבלת תערובת אחידה.יוצרים כדורונים במשקל של כ-60 גרם כ"א.אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 5 דקות.אופן הכנת הרוטב:ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצל עד לקבלת צבע זהוב.מוסיפים את הדלעת ומערבבים.מוסיפים מים בכמות שתכסה את הדלעת ומבשלים עד להתרככות שתאפשר טחינה.טוחנים את הדלעת עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.מוסיפים את השמנת ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לבן לפי הטעם.מצמצמים על האש עד לקבלת רוטב קרמי עדין.אופן ההגשה:מניחים שלושה קבבונים על פרוסת דלעת אפויה בתנור ובוזקים מעל את הרוטב.ניתן להגיש בליווי רצועות פלפל צבעוני ובעיטור שומשום.ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9

ל- 5 סועדים:

חומרים לקבבונים:
1 ק"ג פילה סלמון קצוץ לקוביות
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 חלמונים
100 מ"ל שמן זית
שן שום
פטרוזיליה
מלח
פלפל

חומרים לרוטב:
100 גרם חמאה
1/2 בצל לבן קצוץ דק
3 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
200 מ"ג שמנת מתוקה.
סוכר
מלח
פלפל לבן

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את החומרים לקבבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים כדורונים במשקל של כ-60 גרם כ"א.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 5 דקות.

אופן הכנת הרוטב:
ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצל עד לקבלת צבע זהוב.
מוסיפים את הדלעת ומערבבים.
מוסיפים מים בכמות שתכסה את הדלעת ומבשלים עד להתרככות שתאפשר טחינה.
טוחנים את הדלעת עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את השמנת ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
מצמצמים על האש עד לקבלת רוטב קרמי עדין.

אופן ההגשה:
מניחים שלושה קבבונים על פרוסת דלעת אפויה בתנור ובוזקים מעל את הרוטב.
ניתן להגיש בליווי רצועות פלפל צבעוני ובעיטור שומשום.


ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר