קבב בורי על מקל קינמון, פירה חצילים, טחינה גולמית ולימון כבוש

 

מצרכים:
קבב דגים:
2 פילה בורי נקי מהעור, קצוץ דק או טחון
4 מקלות קינמון
כף צנובר
1 חציל בלדי שרוף בגריל ונקי
2 תפוחי אדמה מבושלים למחית פירה
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות לימון כבוש וטחון
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
1 כפית ראס אל חנות
חצי כף צנוברים
1 כף גרידת לימון
1/2 כפי כמון
חופן פטרוזיליה
חופן בצל ירוק
חופן נענע
2 שיני שום כתושות
2 קוביות חמאה (50 גרם)
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מערבבים את פילה הבורי הקצוץ יחד עם עשבי תיבול (פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק).
מתבלים במלח, פלפל, ראס אל חנות, צנוברים, כמון, גרידת לימון, כף צנובר. מערבבים הכל טוב בידיים, ויוצרים קבב.
משפדים על מקל קינמון.
אפשרות הכנה בגריל פחמים (2 דקות מכל צד) או על מחבת עם פסים עם מעט שמן זית.

בנפרד מכינים פירה:

לוקחים את חציל הבלדי וטוחנים אותו במעבד מזון.
בסיר שמים את פירה תפוחי אדמה, מוסיפים את החצילים, מלח, חמאה, שמנת מתוקה.
מערבבים טוב בכף עץ עד לקבלת מרקם פירה קטיפתי.
בצלחת עמוקה מסדרים את הפירה עם גומה באמצע, מניחים את הקבב, מזליפים טחינה גולמית ולימון כבוש.

מסעדת מוזה, גן השלושה (סחנה), טל. 04-6060697
אתר האינטרנט של חוויות ניר-דוד – www.nirtours.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה