קבב במגש

מצרכים:1 ק"ג בשר טחון – פאלדה 750 גר' + 250 גר' שומן כבש1 בצל גדול, קצוץ דק1 חבילה פטרוזיליה, קצוצה דק1 כף תבלים לקבב של "חינאווי" (באהר)2 בצל גדולים, קלופים5 יח' תפוחי אדמה גדולים, קלופים5 עגבניות בשלות גדולות1 כפית מלח1 כפית פלפל שחור גרוס2 כוסות מים /ציר בקרהוראות הכנה:מחממים תנור לחום מקסימלי של 280 מעלות. שמים בקערה את הבשר הטחון (פאלדה), שומן הכבש, הבצל הקצוץ, הפטרוזילה הקצוצה ותבלין "חינאווי" (באהר), ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה. משמנים תבנית תנור בשמן זית, חותכים את תפוחי האדמה לטבעות, ומניחים בתחתיתה. מכינים מהבשר הטחון קציצות קבב עגולות ומשטחים אותן לגודל טבעות תפוח האדמה. מומלץ להרטיב את הידיים עם מעט מים. מניחים את קציצות הקבב על תפוחי האדמה. חותכים את הבצלים לטבעות ומניחים על הבצל. יוצקים מעל מים או ציר בקר. ממליחים עם מלח גס, מפלפלים ומכניסים לתנור ל- 30 דקות. בתום 30 דקות בודקים עם מזלג האם תפוחי האדמה מוכנים. ניתן להוסיף מעט מים ולאפות עוד 10 דקות. מומלץ להגיש עם טחינה טובה. ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון – פאלדה 750 גר' + 250 גר' שומן כבש
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 חבילה פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כף תבלים לקבב של "חינאווי" (באהר)
2 בצל גדולים, קלופים
5 יח' תפוחי אדמה גדולים, קלופים
5 עגבניות בשלות גדולות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים /ציר בקר

הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום מקסימלי של 280 מעלות. שמים בקערה את הבשר הטחון (פאלדה), שומן הכבש, הבצל הקצוץ, הפטרוזילה הקצוצה ותבלין "חינאווי" (באהר), ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.
משמנים תבנית תנור בשמן זית, חותכים את תפוחי האדמה לטבעות, ומניחים בתחתיתה. מכינים מהבשר הטחון קציצות קבב עגולות ומשטחים אותן לגודל טבעות תפוח האדמה. מומלץ להרטיב את הידיים עם מעט מים. מניחים את קציצות הקבב על תפוחי האדמה.
חותכים את הבצלים לטבעות ומניחים על הבצל. יוצקים מעל מים או ציר בקר. ממליחים עם מלח גס, מפלפלים ומכניסים לתנור ל- 30 דקות.
בתום 30 דקות בודקים עם מזלג האם תפוחי האדמה מוכנים. ניתן להוסיף מעט מים ולאפות עוד 10 דקות.

מומלץ להגיש עם טחינה טובה.


ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר