fbpx

קבב טלה על תבשיל בורגול ושורשים וצזיקי נענע

חומרים:לקבב:· 1 ק"ג בשר טלה טחון גס (טחינה אחת)· 100 גר' צנובר קלוי· 1/2 חבילה פטרוזיליה ללא גבעולים, קצוצה· 1 בצל גדול חתוך לקוביות· 1/2 כוס מי סודה· 2 כפות שמן זית כתיתלתבשיל בורגול:· 200 גר' בורגול דק· 1 שורש פטרוזיליה· 2 גזרים· 1 בצל בינוני· 1/2 שורש סלרי קלוף· 3/4 כוס ציר עוף או ירקות רותח· 2 כפות שמן זית כתית· 1 כפית חוואיג' למרק· מלח ופלפל שחורלצזיקי נענע:· 1 כוס יוגורט כבשים סמיך· 2 מלפפונים (לא קלופים) חתוכים לקוביות קטנות· 2 שיני שום כתושות· 2 ענפים של נענע – עלים בלבד· 3 בצלים ירוקים קצוצים דק· 11/2 כפות שמן זית כתית· מלח ופלפל שחור אופן ההכנה:צזיקי נענע:· מערבבים את כל החומרים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.· רצוי להכין מספר שעות עד יממה מראש להתמזגות הטעמים.תבשיל בורגול:· קוצצים דק את ירקות השורש ומטגנים בשמן זית· מוסיפים בורגול ומערבבים· מוסיפים חוואיג' · מוסיפים את הציר הרותח, מכסים ומבשלים על אש קטנה 1/2 שעה · מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים במזלג בלבד!קבב טלה:· מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב· מערבבים את כל החומרים וצרים 12-15 קציצות עגולות · צולים על הגריל או במחבת 8-10 דקות לדרגת העשייה הרצויה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
לקבב:
· 1 ק"ג בשר טלה טחון גס (טחינה אחת)
· 100 גר' צנובר קלוי
· 1/2 חבילה פטרוזיליה ללא גבעולים, קצוצה
· 1 בצל גדול חתוך לקוביות
· 1/2 כוס מי סודה
· 2 כפות שמן זית כתית

לתבשיל בורגול:
· 200 גר' בורגול דק
· 1 שורש פטרוזיליה
· 2 גזרים
· 1 בצל בינוני
· 1/2 שורש סלרי קלוף
· 3/4 כוס ציר עוף או ירקות רותח
· 2 כפות שמן זית כתית
· 1 כפית חוואיג' למרק
· מלח ופלפל שחור

לצזיקי נענע:
· 1 כוס יוגורט כבשים סמיך
· 2 מלפפונים (לא קלופים) חתוכים לקוביות קטנות
· 2 שיני שום כתושות
· 2 ענפים של נענע – עלים בלבד
· 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
· 11/2 כפות שמן זית כתית
· מלח ופלפל שחור


אופן ההכנה:

צזיקי נענע:
· מערבבים את כל החומרים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
· רצוי להכין מספר שעות עד יממה מראש להתמזגות הטעמים.

תבשיל בורגול:
· קוצצים דק את ירקות השורש ומטגנים בשמן זית
· מוסיפים בורגול ומערבבים
· מוסיפים חוואיג'
· מוסיפים את הציר הרותח, מכסים ומבשלים על אש קטנה 1/2 שעה
· מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים במזלג בלבד!

קבב טלה:
· מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב
· מערבבים את כל החומרים וצרים 12-15 קציצות עגולות
· צולים על הגריל או במחבת 8-10 דקות לדרגת העשייה הרצויה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר