חומרים:
לקבב:
· 1 ק"ג בשר טלה טחון גס (טחינה אחת)
· 100 גר' צנובר קלוי
· 1/2 חבילה פטרוזיליה ללא גבעולים, קצוצה
· 1 בצל גדול חתוך לקוביות
· 1/2 כוס מי סודה
· 2 כפות שמן זית כתית
לתבשיל בורגול:
· 200 גר' בורגול דק
· 1 שורש פטרוזיליה
· 2 גזרים
· 1 בצל בינוני
· 1/2 שורש סלרי קלוף
· 3/4 כוס ציר עוף או ירקות רותח
· 2 כפות שמן זית כתית
· 1 כפית חוואיג' למרק
· מלח ופלפל שחור
לצזיקי נענע:
· 1 כוס יוגורט כבשים סמיך
· 2 מלפפונים (לא קלופים) חתוכים לקוביות קטנות
· 2 שיני שום כתושות
· 2 ענפים של נענע – עלים בלבד
· 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
· 11/2 כפות שמן זית כתית
· מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
צזיקי נענע:
· מערבבים את כל החומרים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
· רצוי להכין מספר שעות עד יממה מראש להתמזגות הטעמים.
תבשיל בורגול:
· קוצצים דק את ירקות השורש ומטגנים בשמן זית
· מוסיפים בורגול ומערבבים
· מוסיפים חוואיג'
· מוסיפים את הציר הרותח, מכסים ומבשלים על אש קטנה 1/2 שעה
· מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים במזלג בלבד!
קבב טלה:
· מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב
· מערבבים את כל החומרים וצרים 12-15 קציצות עגולות
· צולים על הגריל או במחבת 8-10 דקות לדרגת העשייה הרצויה
