חומרים ל- 10 מנות
לקבב
חצי ק"ג בשר בקר
חצי ק"ג בשר טלה
1 כוס פרורי לחם
2 ביצים שלמות
1 כוס מעורב פטרוזיליה וכוסברה
1 כפית כמון
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרוס
פלפל ירוק חריף לפי הטעם
כל מנה תקושט עם
1 כף טחינה סמיכה
1 כף יוגורט סמיך
1 כף רסק עגבניות טרי(עגבניה טחונה בבלנדר עם שפיץ שן שום ומסוננת)
1 כף שמן זית
2 מדליוני בצל סגול צלויים בתנור ב- 180 מעלות, כ-20 דקות, עם מעט חמאה, סוכר, מלח ופלפל.
1 פרח כרובית פרוס ל- 4 פרוסות צלוי בתנור כ-20 דקות, עם מעט שמן זית, מלח ופלפל
1 כפית מחית זיתי קלאמנטה (זיתים טחונים בבלנדר עם מעט שמן זית).
אופן ההכנה
צולים את הכרובית בגריל פחמים או במחבת, מסדרים על צלחת עם הרטבים באופן חופשי.
מניחים את הקבב על מדליוני הבצל ומקשטים בעלי רשאד.
כל מנה כוללת 2 קציצות קבב.